Danas pada odluka o jesenskom prvaku 1.ŽNL

Mihaljevci
(FOTO: M.M.)

11.11.2017. | M.M/sportalo.hr
Pregleda: 3412

Danas i sutra požeški će prvoligaši odraditi posljednju dionicu jesenske polusezone u kojoj pada odluka o jesenskom prvaku, a s obzirom na gužvu na vrhu čak su tri objektivna kandidata da se čitave zime kočopere na vrhu, a tu je i jedan koji to titule može u SF razvoju događaja.

Odluka o jesenskom prvaku vrlo će vjerojatno pasti danas, iako se u Vidovcima nadaju da bi mogla i u nedjelju. Prvi susret 11. kola je ujedno i derbi kola, na Rekreaciji će vodeća Požega ugostiti četvrtoplasirano Kutjevo koje ne može do jesenske titule  zahvaljujući pravilu o izračunu ljestvice tokom sezone. Odnosno, teoretski mogu, ali pobjeda sa 6 pogodaka razlike nekako nam se čini nemogućom..Doduše, da je netko rekao da će Požega popit 5 komada u Vidomvcima.. Dvoboj je ovo dvije momčadi koje posjeduju iznimnu pojedinačnu kvalitetu, možda ukupno gledano i najveću u čitavoj ligi, na obje strane su igrači koji vole igrati, imati loptu u svom posjedu i to je ključ, tko uzme prevagu u tom dijelu taj je bliži pobjedi. Naravno da na Rekreaciji bez obzira na sve Požega uvijek ima ulogu favorita, no Zeleni sigurno ne dolaze bez bijele zastave, ali dolaze i bez važne karike u svojoj igri Mirka Solde. S druge strane Mitrović ne može računati na crvene iz Vidovaca Solinu i Šulca što je isto tako prilično bitna stavka koja gostima dodatno otvara priliku za pozitivan rezultat.

Dva sata nakon ovog dvojca, na teren kuzmičke "Arene svjetlosti” istrčati će Tim osvježenje i Lipik. Već će gosti znati rezultat s Rekreacije pa će ta informacija uvelike utjecati na ovu utakmicu. Ako se Lipiku otvori prilika da zimu provede na vrhu bit će im to sasvim sigurno ogroman dodatni motiv, ali takvim razvojem situacije i domaćinu se otvara mogućnost da se još jednom sasvim priključi vrhu, pa bi to mogla biti jedna sjajna nogometna predstava. Papak i Kužilek imaju po jednog kartoniranog igrača, kod domaćih nema Mateja Novaka, a kod gostiju Josipa Jozipovića. Bez obzira što je Lipik ispred njih na ljestvici, domaćin je ipak blagi favorit, imaju mladu i potentnu momčad, a gosti imaju velikih problema kada se maknu sa svog stadiona, do sada su samo jednom pobjedili u gostima, u davnom 2. kolu u Buku. Doduše, samo su jednom i izgubili u gostima – u Požegi.


Treći kandidat za jesenski naslov bi trebao imati daleko najlakši posao, Dinamo gostuje u Gradcu kod iste one momčadi koju su u Kupu razbili s velikih 8:0, i to bez prve napadačke violine Tomislava Žuljevića. Bez obzira što Čabraja ne može računati na Pavića i Banožića, bez obzira hoće li na gol instalirati i 5 golmana ili sam stati među vratnice Dinamo u Gradac dolazi kao veliki favorit. Nakon 5-6 kola u kojima su igrali dosta dobro ali ih malo nije služila sreća, Gračani u posljednje vrijeme djeluju sve lošije, a poraz u Jakšiću ih je ostavio u debelom minusu iza konkurenata i samo ih čudo može spasiti od selidbe u 2. ŽNL. Čuda se doduše ponekad događaju, no treba ih isprovocirati, barem u nogometu. Dinamo je inače bio poprilična mušterija Slavenu koji ima bolji međusobni skor, ali ovoga puta kvaliteta je na strani gostiju, a sigurno i raspoloženje u momčadi i motiv..


U Mihaljevcima se igra jedna jako bitna utakmica. S obzirom da pakrački Hajduk na žalost ne kotira baš dobro u MŽNL, nije nemoguća situacija da na kraju sezone ligu napuste dva kluba, ako je Slaven izgledno jedan, valja se svakako pobrinuti da se izbjegne 11. mjesto. A upravo njega dijele Croatia i Jakšić, a po aktualnom stanju nije nerealno da bi se tako nešto moglo ponoviti i u proljeće, pa je jasno da je ovo izravni boj za ostanak. Ili barem blizu toga, tko zna kako će se stvari rasplesti pa da na kraju odlučuje međusobni omjer.. Croatia igra dobar nogomet, ali muku muči s realizacijom, ako i realizira kao u Kuzmici, onda curi u obrani. Uostalom, zabili su najmanje golova u ligi, a samo BSK igra utakmice s manje golova ukupno. Uglavnom, igraju dobro ali ih neće, a u ovaj supervažan dvoboj ulaze bez dvije bitne karike, pouzdanog Đuke Vasića i najboljeg klupskog igrača i kapetana mladog Ivana Marića. A Pažin dolazi kompletan, sa svim raspoloživim snagama po barem bod, iako za sada Jakšić baš i ne igra na bod, ili gube ili pobjeđuju, samo su sa Lipikom remizirali. Jakšić ima iskusan kadar koji se sigurno može prilagoditi i protivniku i terenu, imaju i Parubeka koji je u Mihaljevcima domaći i sigurno stižu po pozitivan rezultat, a domaćin bi vjerojatno potpisao da odigra najružniji nogomet ikad viđen, gori od Grčkog, ali da pobjedi..

U Kaptolu "sudar svjetova”! Kaptol vs BSK, ili totalni nogomet vs kontrolirani nogomet. Na utakmicama Kaptola do sada je palo 48 golova, najviše u ligi, na utakmicama BSK-a do sada su pala 22 gola, naravno – najmanje u ligi! Kako obično u takvim utakmicama prevlada ona defanzivna momčad, dojam je da će Kaptolove golijade malo stati, no to smo mislili i npr. protiv Dinama, pa se prevarili. Ono što je konstantno u dvobojima ova dva kluba je veliki rivalitet, kako na terenu tako i oko njega, pa je Kaptol vjerojatno najzanimljiviji dvoboj za one neutralne gledatelje što se tiče nedjelje. Nogometnog znanja ne nedostaje ni na jednoj ni na drugoj strani, čak i ako završi bez pogodaka to ne može biti loša utakmica. Jesen je bila razočaravajuća i za jedne i za druge, umjesto borbe za sami vrh i Kaptol i BSK tavore u sredini ljestvice, poraženi iz ovog susreta će zasigurno ostati u donjoj polovini, a možda i pobjednik.. Pobjeda za kraj bi sigurno barem malo popravila dojam, posebno Kaptolu nakon one senzacionalne pobjede u Kutjevu, pa s novom bi to na kraju izgledalo čak i pristojno. Bučani stižu bez Marčinovića, a Poleti ne može računati na Pavla Pranjića i Romšteina, sva tri vrlo bitna izostanka, ali oba trenera imaju adekvatne zamjene, bit će tu važnije koliko će koja momčad ući motivirano.

Za kraj dvoboj u Pavlovcima u kojem Mladost ima priliku i definitivno postati najugodnije jesensko iznenađenje. Pred početak prvenstva mnogi su im predviđali borbu sa Slavenom oko ostanka, a Tašina momčad može "u Europu”! Slavljem protiv Papuka Mladost bi došla do 20 bodova, vjerojatno se nitko u Pavlovcima tomu nije nadao. Naravno, ostaje im još ta "sitnica” za odraditi. Kljajić i njegova družina sigurno u Pavlovce dolaze po 3 boda, kvalitetu za to imaju, sada imaju i mir, osim debakla protiv Požege, imaju i formu, a imaju i kompletan kadar izuzev Bertolana koji ima žute kartone. Mladost nema problema sa žutim kartonima, no standardno imaju problema s izostancima. A možda je i bolje tako, da se vrate svi koji su nedstajali prošlo kolo trener bi bio u popriličnim problemima.. Netko bi morao na klupu, ili oni koji standardno igraju ili oni koji su "razbucali” Lipik na njegovu terenu. Mladost zaista ima ogroman kadar vrlo dobrih igrača i u konačnici ovakav njihov rezultat i nije nikakvo iznenađenje. Za kraj jeseni i jedni i drugi bi mogli ponuditi jednu ludu utakmicu svojim gledateljima, napadački arsenal je spreman, iako u dosadašnjem dijelu sezone nije pretjerano tukao, ovo je idealna prilika da proradi..

Sve utakmice igraju se s početkom u 14,00 sati izuzev uobičajeno one u Kuzmici u kojoj će Tim osvježenje i Lipik na teren u 16,00.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI