Policija pojačano kontrolira prisutnost alkohola kod vozača u dane Martinja

Policija pojačano kontorlira prisutnost alkohola kod vozača
(FOTO: M.M.)

04.11.2017. | M.M.
Pregleda: 3473

Kako se bliži Martinje 2017. PU požeško slavonska od danas je započela preventivno represivnu akciju s naglaskom na nadzor prisutnosti alkohola i droga kod vozača te će ju provoditi do sljedećeg vikenda.




"Povodom proslave Martinja policija će pojačano nadzirati promet na prometnicama u požeško – slavonskoj županiji.






Kontrola će biti prvenstveno usmjerena na kontrolu prisutnosti alkohola i droga kod vozača, a prema statističkim pokazateljima svaka šesta prometna nesreća odnosno nešto više od 17% se događa zbog utjecaja alkohola kod vozača.




Može se vidjeti da su koncentracije alkohola iz naših dnevnih izvješća dosta velike, često i preko 1,5 promila, a zakon propisuje kazne od 700 kuna pa do 15 tisuća kuna, odnosno do 60 dana zatvora." - rekao je Zvonimir Lukačević voditelj odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU požeško - slavonske




Što se tiče mladih vozača i profesionalaca vozača zakon od dopuštene koncentracije 0,5 promila ne vrijedi, ali svakako policija naglašava da u vrijeme Martinja svi, ne zanemare običaje i tradiciju ali isto tako odrede osobu koja neće konzumirati alkohol te će upravljati automobilom.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI