Mjesec hrvatske knjige 2017... krećemo!

Mjesec hrvatske knjige u Pleternici
(FOTO: R.M.)

04.11.2017. | R.M.
Pregleda: 2919

U Mjesecu hrvatske knjige ove godine pokrećemo dva nova pograma u našoj knjižnici, kako za one najmanje kod kojih tek treba usaditi ljubav prema knjizi, tako i za one velike ljubitelje čitanja i znanja.

Od 7. studenog krećemo s programom namijenim najmlađima, predškolskoj dobi, ali i prvašićima koji još uvijek izrazito vole bajke. U našu knjižnicu utorkom stiže Vila pričalica, koja će pričati priče i bajke, a nakon toga će djeca sudjelovati u kreativnim radionicama vezanim uz priču koju su čuli. Vilu pričalicu su već upoznali polaznici DV Tratinčica u svome posjetu knjižnici, a od sada će se s njom moći družiti svakog utorka, od 18 do 19 sati.





Od 9. studenog kreće program četvrtkom pod nazivom Knjižnica po mojoj mjeri, gdje će različite generacije, školarci, mladi i odrasli, moći pronaći jedan četvrtak u mjesecu za sebe. Tako je 9. 11. rezerviran za niže razrede osnovne škole koji će moći sudjelovati u radionici na temu enciklopedije, 16. 11. oni malo stariji učenici će sudjelovati u radionici o Vukovaru u dječjoj književnosti i vježbaonici interpretativnog čitanja, a na taj način obilježit ćemo i Dan sjećanja na Vukovar. Mladi će se ovaj mjesec moći uključiti u radionicu o fotografiranju 27.11., dok će za odrasle biti organizirano predavanje profesorice Mihaele Markovac na temu Hrvatski pogled na Turke.




Program će se nastavljati i tijekom sljedećih mjeseci te nas očekuju i kvizovi, dokumentarni filmovi, različite radionice te razgovori o pročitanim knjigama.

Sva događanja najavljivat ćemo i putem društvnih mreža.

Nadamo se da ćemo ovim programim još malo više otvoriti svoja knjižnična vrata i za neke nove korisnike, ali i čitače, velike i male! Stoga, pridružite nam se, podijelite s nama svoje interese i želje kako bismo i po "vašoj mjeri" kreirali svoj program.

Hvratska knjižnica i čitaonica Pleternica


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI