Potpisan sporazum za razvoj cikoturizma Požeško-slavonske županije

Potpisivanje Sporazuma za razvoj cikoturizma Požeško-slavonske županije
(FOTO: M.M.)

30.10.2017. | M.M.
Pregleda: 4009

Požeško-slavonska županija ostvarila je financijska sredstva od straneMinistarstva turizma Republike Hrvatske za izradu Operativnog plana razvoja cikloturizmaPožeško-slavonske županije, gdje su u izradi sudjelovali ključni dionici spodručja Županije.




Kako bi dobili suglasnost od strane Ministarstva turizma RH na Operativniplan uvjet je da svi ključni dionici s područja Županije potpišu Sporazum ozajedničkoj suradnji na provedbi navedenih mjera/aktivnosti u sklopuOperativnog plana, a u skladu s djelokrugom rada svakog sudionika.






Tako je danas potpisan Sporazum kojega su potpisali gradonačelnici, načelnici požeško slavonske županije te direktori turističkih zajednica, ravnatelji, direktori i ovlašteni predstavnici ispred  slijedećih ustanova: Hrvatske ceste d.o.o., Županijska uprave za ceste PSŽ, Policijska uprava PSŽ, Hrvatske vode, Hrvatske šume d.o.o., Javna ustanova Park prirode Papuk, Regionalna razvojna agencija Panora, Zavod za prostorno uređenje PSŽ i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem PSŽ.




"Predmet ovog Sporazuma je suradnja i moguće partnerstvo Sporazumnih strana na pripremi i provedbi projekata temeljenih na Operativnom planu razvoja cikloturizma na području Požeško-slavonske županije 2017. - 2020. Svaki projekt će se provoditi sukladno posebnim ugovorima o suradnji i partnerstvu sklopljenim između pojedinih Sporazumnih strana, na temelju ovog potpisanog Sporazuma." - rekla je Ivona Odvorčić Kahanek




Glavni ciljevi provedbe Operativnog plana razvoja cikloturizma na području Požeško-slavonske županije 2017. - 2020. su:

1. Umrežiti sve dionike u turizmu kako bi se intenzivirao razvoj cikloturizma na prostoru cijele Županije

2. Razviti mrežu atraktivnih, sigurnih, održavanih i dobro uređenih cikloturističkih ruta čiju atraktivnost podupire dobro organiziran i kvalitetan sustav svih potrebnih specijaliziranih usluga za cikloturiste

3. Jasno regulirati kretanje biciklista po svim vrstama cesta (državnim, županijskim, lokalnim, nerazvrstanim) i putova s hrvatskim propisima i najboljom hrvatskom praksom po pitanju sigurnosti, uključujući i kretanje po posebnim vrstama putova i teritorija (s posebnom pažnjom na zaštićena područja)

4. Stvoriti potencijalnu klimu za poduzetništvo u domeni smještaja, ugostiteljstva, servisa, trgovina, najma bicikla, agencijskih usluga za cikloturizam, biciklističkih vodiča i pratitelja i drugih aktera turističke ponude kako bi se rute dobro povezale sa svim segmentima turističke ponude u Županiji

5. Intenzivirati promocijske i info aktivnosti sustava turističkih zajednica i drugih dionika kroz izradu kvalitetnih promocijskih materijala i provedbu zajedničkih/udruženih aktivnosti s naglaskom na specifičnost Županije u smislu kontrasta imidža "ravne Slavonije" i raznolikosti reljefa Požeško-slavonske županije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI