U Požegi održana tribina o udomiteljstvu djece

Udomiteljstvo za djecu
(FOTO: M.M.)

26.10.2017. | M.M.
Pregleda: 4422

Centar za socijalnu skrb Požega u suradnji s Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece organizirao je jučer tribinu o udomiteljstvu na kojoj žele predstaviti udomiteljstvo kao najpoželjniji oblik alternativne skrbi o djeci koja ne mogu odrastati u svojoj biološkoj obitelji.







Na tribini se govorilo o zakonskoj regulativi i uvjetima za bavljenje udomiteljstvom, predstavnice Foruma za kvalitetno udomiteljstvo govorile su o iskustvu udomiteljstva i organiziranju udomitelja kroz udruge, a postojeći udomitelji djece podijelili su svoje iskustvo i svoje motive za udomljavanjem djece.





"Požeško slavonska županija je najslabija po pitanju udomiteljskih obitelji odnosno imamo svega 5 udomiteljskih obitelji.

Kod jednog udomitelja najviše je moguće smjestiti troje djece, uvjeti da bi se mogao biti udomitelj su da je udomitelj državljanin RH, punoljetnost, osnovna i zdravstvena sposobnost udomitelja i ostalih punoljetnih osoba kućanstva, ne smiju postojati ugrožavajući uvjeti u udomiteljskoj obitelji ( kaznena i prekršajna djela).




Propisane naknade za udomiteljstvo odnosno Naknada za troškove smještaja za dijete predškolske dobi naknada je 1800 kuna, a za dijete školske dobi 2000 kuna." - rekla je Mirjana Jugović predstojnica podružnice Obiteljskog centra Požega







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI