Uručene zahvalnice sudionicima u organiziranju Euharistijskog kongresa

Biskup uručio zahvalnice
(FOTO: požeška biskupija)

25.10.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 1797

U Biskupskom domu u Požegi biskup Antun Škvorčević primio je 24. listopada, mjesec dana nakon održanog Trećeg biskupijskog euharistijskog kongresa, zaslužne pojedince koji su sudjelovali u njegovoj organizaciji. Pozdravljajući tridesetak nazočnih svećenika i vjernika laika na čelu s gradonačelnikom Požege Darkom Puljašićem, biskup je istaknuo da ovim susretom želi podsjetiti kako događaj Kongresa nije završio time što je održan, nego da on uz svoju pripremnu fazu, ima i ono što nakon njega ostaje snažno trajati, a to je ponajprije duhovna stvarnost u srcima vjernika koji su na njem sudjelovali. U pripravi Kongresa mnogi su prihvatili suradnju i željeli uložiti svoje najbolje snage da se on može odvijati što bolje. Među njima ste i vi, pozvani danas na ovaj susret, kojima nakon Kongresa želim izraziti sasvim posebnu zahvalnost za plemenito djelo, kazao je biskup. Složnim zalaganjem brojnih pojedinaca na različitim razinama posvjedočeno je zajedništvo u organiziranju Kongresa, očitovana povezanost, sloga, požrtvovnost, povjerenje a to – uz duhovno iskustvo – ostaje vrijednost od velikog značenja za grad Požegu i šire, jer svjedoči da se u Hrvatskoj mogu ostvariti određeni koraci kad se ljudi povežu u plemenitosti, istaknuo je biskup. Poželio je da se to prenese i na druge razine našega života.








Biskup je potom uručio Povelju zahvalnosti i kongresnu medalju sljedećim pojedincima i ustanovama: Darku Puljašiću, gradonačelniku Požege, Goranu Matijeviću, načelniku policijske postaje Požega, Davoru Bašiću, voditelju Službe policije Policijske uprave požeško-slavonske, Josipu Ugrinu, zapovjedniku Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije, Zdenku Mautneru, zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Grada Požege, Ivici Bedeničiću, ravnatelju Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti u Požegi, Mati Tomaševiću, zapovjedniku Vojarne 123. brigade HV-a u Požegi, Miri Ilić, predsjednici HKUMSiT-a u Požeškoj biskupiji, Marijani Ćorluka, profesorici u Katoličkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Požegi, Tomislavu Čabraji, Josipu Lukiću, Višnji Mikić, s. Ivanki Vuković, s. Karolini Mićanović, Zdravku Ticlu, trajnom đakonu te svećenicima: preč. Ivici Žuljeviću, preč. Mariju Saniću, vlč. Mladenu Štivinu, vlč. Draženu Akmačiću, vlč. Robertu Mokrom, vlč. Ivanu Certiću, vlč. Marijanu Paveliću, vlč. Robertu Kupčaku i vlč. Ivanu Popiću.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI