Povodom obljetnice 123. brigade predstavljanje knjige generala Crnjca ¨Tada je trebalo imati petlju¨

Krešimir Pavelić
(FOTO: M.M.)

24.10.2017. | M.M.
Pregleda: 4796

Povodom 26. obljetnice osnutka 123. brigade, Udruga UDVDR održat će niz događanja koje je danas najavila na konferenciji za medije. Među događanjima je i predstavljanje knjige "Tada je trebalo imati petlju!" generala pukovnika Miljenka Crnjca.




"U ovoj 26. obljetnici nećemo praviti veliko postrojavanje kao prošle godine, ali imamo posebnu prigodu, a to je predstavljanje knjige generala pukovnika Miljenka Crnjca našeg prvog ratnog zapovjednika.


Teško bolestan i vezan za postelju uz svoju obitelj i tehničke novotarije general je priveo knjigu kraju.


Nakon napisane knjige uključio je se i Centar s Nazorom i Natkom koji su to uobličili i našim brigadirom Samardžijom i bojnikom Kalanom koji su pomogli u sakupljanju materijala za samu knjigu.

Knjiga je jedinstvena i generalovo viđenje Domovinskog rata, a o svemu u knjizi će na predstavljanju govoriti recenzenti i autor knjige." rekao je Krešimir Pavelić




Predstavljanje knjige će biti u petak 27. listopada s početkom u 18 sati u Glazbenoj školi u Požegi gdje će prisustvovati sve braniteljske udruge ali i svi zainteresirani.

"U dogovoru s generalom Crnjcem odlučili smo kako nećemo naplaćivati knjigu već svatko tko bude osjećao i imao potrebu da želi donirati određeni iznos mi ćemo sva ta prikupljena sredstva utrošiti u potrebita sredstva za Dječji odjel Opće županijske bolnice Požega.

Zahvalio bi se svim onim ljudima koji su sudjelovali u pisanju ove knjige i koji će doći na predstavljanje, a 28. listopada ćemo nastaviti obilježavanje Dana 123. brigade s polaganjem vijenaca na Trgu 123. brigade u Požegi te misom za sve umrle i nestale Hrvatske branitelje u crkvi Sv. Lovre s početkom u 10 sati." - zaključio je Pavelić


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI