NASLOVNAJAKŠIĆDRUŠTVOARHIV
Islanđani invenstiraju u Gospodarsku zonu u Jakšiću?????

FOTO: M.M.

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

Islanđani invenstiraju u Gospodarsku zonu u Jakšiću?????

23.10.2017. | M.R./Z.B. PREGLEDA: 5641

Po saznanjima od ljudi bliskim gsp. Kovačeviću,načelniku općine Jakšić došli smo do činjenica koje nam bude veliki optimizam i vjeru u bolje sutra jer nam vjerujući tim argumentiranim činjenicama predstoji dolazak većih gospodarskih investicija u našu malu Općinu i to sa dalekog Islanda.

Kada i kako se razvijala cijela poduhvatničko poduzetnička ideja sažet ćemo Vam cijenjeni stanovnici Općine u kratkim crtama.

Kao član LAG-e (Lokalna akcijska grupa "Barun Trenk" u kojoj se nalaze četiri Općine i dva Grada) predstavnik općine Jakšić gsp. Kovačević bio je sudionik radnog posjeta otoku Islandu gdje je trebao steći nova iskustva i saznanja ne bi li ista prenio u svoju sredinu kada su u pitanju razvojni procesi gospodarsko ekonomskog predznaka.


Budući da Island ima tako puno doticajnih točaka kao i naše podneblje življenja (općina Jakšić) te smo i gospodarski vrlo blizu razvoja sam cilj putovanja koje je trajalo desetak dana je ispunjen.


Utiske i dojmove s putovanja gsp. Kovačević upravo pretače u djelo ( silno inspiriran viđenim) gradnjom niti manje niti više Gospodarske zone u koju će po njezinu završetku vrlo vjerojatno nahrupiti poduzetni Islanđani jer naša Općina obiluje ne samo ljudskim radnim potencijalom već i vrlo razrgranatom mrežom auto cesta ( blizina) te vrlo sređenim zemljišnim knjigama kao i činjenicom da je vrlo transparentno odrađen posao oko prodaje državne zemlje na području Općine.

No vratimo se u stvarnost našega življenja i odmaknimo od uvodne parodije. Cilj je bio da na što snažniji način ukažemo ponovno na činjenicu da je gsp. Kovačević odista putovao nedavno u sklopu posjete LAG-e "Barun Trenk" na Island a želimo istaknuti da je ponovno po tko zna koji puta bez obzira što je na putovanju imao pokrivene sve troškove po povratku sasvim mirno bez grižnje savjesti isplatio sebi na ime troškova dnevnica 4700,00 kuna ( četiri tisuće sedamsto kuna) !!!

Duboko smo uvjereni da je opetovano kao svrhu putovanja naveo zbližavanje Hrvatske i Islanda ( kao i put u Francusku) te ga mi toplo preporučamo kako Ministarstvu vanjskih poslova tako i Uredu predsjednice za savjetnike po pitanju međunarodne suradnje jer je dokazano ( bio je i na putu u Belgiju no o tomu drugom zgodom) isprofilirao sebe kao stručnjaka za ta pitanja ( ugrozio je primat gsp. Mate Granića).

Zašto ističemo slučaj putovanja na Island? Razlog je sljedeći, zbog gotovo istovjetnih situacija i događanja oko isplaćenih dnevnica jedan sada bivši ravnatelj ugledne Srednje škole u Požegi je kazneno proganjan te u konačnici izgubio radno mjesto ravnatelja.Po čemu je postupanje gsp. Kovačevića drugačije ili zakonitije? Ako možda Zakon i nije povrijeđen sa moralnog aspekta je dodirnuo dno usljed činjenica da ima više negoli pristojnu plaću s obzirom na izvorni proračun Općine (oko 2 milijuna kuna) te podatak i da svaki mjesec uredno uzme "cipelarinu" bez obzira na posjedovanje službenog vozila Općine .

Istovremeno nema sredstava za prijevoz srednjoškolaca i studente. Nema niti sredstava u vidu poticaja za postojeće male obrtnike koji grcaju u problemima pa više nije cilj s vremenom uposliti novu osobu već je cilj zadržati postojeću uposlenost.

Pozdravljamo kao Oprbena petorka početak radova na izgradnji pješačkog nogostupa u naselju Eminovci no stava smo da od toga ne treba praviti predstavu niti veličati isto jer to bi bilo opravdano da se ista izgradila 1997. godine a ne 2017. godine. Što na to kažu stanovnici naselja Cerovac i Tekić koji još uvijek čekaju gradnju vodovoda i kanalizacije a toliko im je puta već obećavano od gsp. Kovačevića i gsp. Barišića?

Na nekim smo portalima ( dakako onima koji dobivaju značajna sredstva tijekom godine od Općine) mogli pročitati o iznimno "marljivom načelniku,neustrašivom borcu" itd itd.Ništa što nije trebao znatno prije učiniti gsp. Kovačević nije učinio a činjenica jest u bitnome ne čini ništa a to su najugroženiji segmenti društva unutar Općine,đaci,studenti.....

Oporbena je petorka prije sada već više od petnaest dana a po Poslovniku o radu Općinskog vijeća uputila pisani prijedlog za žurnim sazivanjem sjednice no do dana današnjeg predsjednik OV gsp. Oreški nije reagirao. Uredna dostava je potvrđena 06.10. 2017. godine.

Istaknut ćemo samo neke točke prdloženog Dnevnog reda na kojima istrajemo cijelo vrijeme a to su..smanjenje plaće kako Općinskog načelnika tako i njegova zamjenika,tim smanjenjem osiguravamo masu novca za financiranje subvencioniranog prijevoza Srednjoškolskih učenika naše Općine bez potrebe za rebalansom Proračuna općine Jakšić.

Stipendiranje svih redovnih studenata,revizija poslovanja Općine unatrag deset godina ( zbog svih priča oko nepravilnostima unutar iste kao i priča oko izvlačanja novca iz proračuna),aktualno stanje unutar JUO Općine gdje više od godinu i pol dana nije bilo pročelnika usljed čega su nastupili veliki problemi kao i u temelju narušeni međuljdski odnosi zaposlenika i načelnika.

Poduzet ćemo sve na raspolaganju mehanizme po Poslovniku i "primorati" određene osobe i skupine da sjednicu sazovu te na taj način omoguće demokratsko djelovanje i rad Općinskog vijeća.

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine Jakšić

Tagovi: jakšić, općina, izgradnja

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

ADVENT 2020: Fotogalerija vaših adventskih vijenaca

.

HGSS: Kreativni natječaj povodom 70. rođendana ʺJapankama gore, helikopterom doljeʺ

.

Ovo su mjesta na kojima je zabilježena najveća stopa prijenosa koronavirusa

.

Kad sam navršila 100 godina..

.

U Hrvatskoj rekordan broj umrlih, nikad manje rođenih

.

Poznati najnoviji podaci Nacionalnog stožera

.

Oduševit će vas kukuruzna sarma s vrhnjem

.

Tomislav Valentić iz Pleternice živi život o kakvom je sanjao

.

Ah, ta lektira kod malih Kempfovaca

.

Započelo je adventsko vrijeme: Što predstavljaju četiri svijeće na adventskom vijencu?

.

OPG Zubović iz Skenderovaca kao primjer dobre prakse uzgoja povrća s organskim gnojivom

.

U Lipiku zapaljena prva adventska svijeća

.

Evo kako će se odvijati adventske ispovijedi i božićni blagoslov obitelji

.

Od jučer 12 novopozitivnih, ukupno PSŽ ima 369 aktivnih slučajeva zaraze

.

Vrijeme danas oblačno, mjestimice uz slabu oborinu

.

Plenković ide u samoizolaciju: Supruga je pozitivna na koronavirus

.

Grupa Estrada i Tomislav Valentić nagradili polaznike Škole nogometa Batrina

.

Adventska duhovna obnova vjeroučitelja u Požegi

.

Objavljen iznos kazne za kršitelje mjera

.

Odred izviđača ʺPožegaʺ ususret Božiću dijelio pšenicu

.

Prvi dan malog lockdowna, Požega 28.11.2020.

.

Recept za mirisnu roladu s jabukama koja brzo nestaje s tanjura

.

U trodnevnoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Požegi prikupljeno 263 doze krvi

.

Novi podaci Nacionalnog stožera. Raste broj preminulih

.

Brođani se ne daju, znaju kako se zaštititi i privući pažnju

.

U Marinom Selu 17 novih zaraženih korisnika, u ʺAnđelkuʺ zaraženo 12 djelatnika

.

Učenici pakračke srednje škole darivali djecu Dječjeg doma

.

Požeškoj biskupiji vraćene matične knjige oduzete u vrijeme komunističke vladavine

.

Požeština danas ima 357 aktivnih slučajeva zaraze, na posljednjem testiranju pozitivna 62 uzorka

.

Dinko Drda i brzi i žestoki na požeški način

.

Struje neće biti....

.

Vrijeme danas oblačno i maglovito s mjestimičnom kišom

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Vatreno jutarnje nebo iznad Požege