NASLOVNAVELIKADRUŠTVOARHIV
Na Jankovcu održano natjecanje u kuhanju kotlić gulaša

FOTO: pp-papuk

PARK PRIRODE I GEOPARK PAPUK

Na Jankovcu održano natjecanje u kuhanju kotlić gulaša

18.10.2017. | www.pp-papuk.hr PREGLEDA: 2623

Prepuni Jankovac, prelijepo sunčano poslije podne, jedinstveni ugođaj prirode pod Papukom i miris jedne od prepoznatljivih delicija ovoga kraja, gotovo da bolje ne možeš poželjeti. Sve to dio je manifestacije u organizaciji Turističke zajednice Čačinci, Parka prirode Papuk i Planinarskom doma Jankovac. Na izletištu Jankovac održano je 4. natjecanje u kuhanju kotlić gulaša. Natjecanje je okupilo 12 sudionika iz tri županije, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske i Požeško-slavonske koji us se okušali u spravljanju ove delicije specifične za podpapučko podneblje. Nakon 3 sata kuhanja, stručno povjerenstvo u sastavu Dalibor Kovač, Vlado Borić i Ana Marunica kušali su sve uzorke:

"Moram priznati da su me natjecatelji iznenadili kvalitetom. Od 12 uzoraka preko pola je bilo vrhunskih kotlić gulaša i bilo je teško odlučiti. Ocjenjivali smo okus, boju i kompaktnost i npr. neki su imali sjajnu boju i kompaktnost, ali greška je bila u začinima, ili previše soli ili se začini nisu dovoljno spojili s mesom. U svakom slučaju pohvala svima i pozivam ih sve da dođu i iduće godine." – rekao je predsjednik Povjerenstva Dalibor Kovač, glavni kuhar na Jankovcu.

Povjerenstvo je kraju najviše bodova dodijelilo ekipi Šumari Čačinci s glavnim kuharom Željkom Rođakom iz Feričanaca, drugo mjesto pripalo je Tomislavu Perkoviću iz Orahovice dok je treće osvojio Požežanin Aleksandar Božić:


"Došli smo zapravo ovdje uživati u ljepotama Jankovca i okušati su u kuhanju. Ispalo je odlično, i presretni smo. Tajna dobrog kotlić gulaša je u kvalitetnom mesu i dobrim začinima,a meni se evo sve poklopilo, gulaš mi je ispao kako sam priželjkivao i moram svakako reći da je mi je najvažnija bila poduka koju je odradila moja supruga. Svakako naglašavam da smo ovdje svi pobjednici koji smo sudjelovali, ovo druženje i uživanje u prekrasnom Papuku i Jankovcu je neprocjenjivo." – rekao je Željko Rođak glavni kuhar pobjedničke ekipe Šumari Čačinci.


Jankovac i ovo podneblje su posebno poznati po gastronomiji pa je ovo natjecanje sjajna promocija i gastronomije i turizma ovoga kraja:

"Ovo je samo jedna od gastronomskih manifestacija kojom se Jankovac predstavlja kroz godinu, a sam planinarski dom vrvi sjajnim gastronomskih specijalitetima specifičnim za ovaj dio Hrvatske i svakako da, što se tiče selektivnih vrsta turizma u Hrvatskoj, gastronomija Jankovca je jedna od vodećih." – kaže Ana Marunica direktorica TZ ureda Čačinci.

Javna ustanova Parka prirode Papuk pružila je veliku pomoć u suorganizaciji:

"Ono što posebno veseli je uz velik broj sudionika i sjajan turistički posjet Jankovcu, evo ovoga puta nas je poslužilo i vrijeme i sve je bilo u vrhunskom ambijentu. Kao Ustanova težimo ovakvim manifestacijama koje još pridonose promociji kako Jankovca tako i cijelog Parka i naravno da pružamo svu moguću pomoć." – rekao je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac koji je uz Anu Marunicu i predsjednika stručnog povjerenstva Dalibora Kovača uručio nagrade najuspješnijim kuharima kotlić gulaša.

izvor: www.pp-papuk.hr





Tagovi: jankovac, pp papuk, natjecanje, gulaš

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

ANTONIJA SE LJUTI - Prva dama Pleternice tvrdi: Lažete!

.

Gradski muzej Požega - Predstavljen projekt digitalizacije i restauracije fonotečnih zapisa Požeškog kraja

.

JVP Grada Požege prezentirala rad novog sustava za zaštitu od poplava

.

Sutra će se asfatirati dio državne ceste 38 te će isti biti zatvoren za promet

.

Gradonačelnik Nove Gradiške podnio ostavku

.

Gulaš za 25 kuna: Recept za fino jelo koje treba isprobati u listopadu

.

PSŽ: Opet nagli porast, od jučer 22 novopozitivnih osoba, ukupno aktivno 109 slučajeva

.

Padaju novi crni rekordi u Hrvatskoj. Više od 1500 zaraženih

.

Općina Velika raspisala je Javni natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija

.

Danas je Međunarodni dan svjesnosti o mucanju

.

HPD Gojzerica Požega: Uspon na zagorski biser- Strahijščicu

.

Dani jabuka u Katoličkoj školi

.

Prof. Ljuba Šolić otišla u zasluženu mirovinu, radne kolege emotivno se oprostili od nje

.

Sportski vikend u dvorani Tomislav Pirc

.

Kako i kada će započeti prelazak na novi DVB-T2 sustav

.

Dovršeno kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakom koji je ukrao drva

.

Struje danas neće biti .....

.

Vrijeme danas uglavnom sunčano i toplo, najviša dnevna temperatura između 18 i 23°C

.

Raspored odvoza glomaznog otpada za 24. listopada

.

Belje preuzima Meggleov biznis i zadržava 70% radnika

.

SPECIJAL: Što nam to Dragan K., Antonija J. i Franjo L. podvaljuju s pleterničkim naftnim bušotinama?

.

Samo 4 sastojka! Brzi recept za topli sendvič s Nutellom koji je oduševio sve

.

Znate li koliko košta gorivo u Europi? Hrvatska je najskuplja s prosječnim cijenama litre benzina u okruženju

.

Danas se u Hrvatskoj po prvi put obilježava Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa

.

Izvanredna privremena potpora poljoprivrednicima i MSP-ovima koji su posebno pogođeni krizom uzrokovanom bolešću COVID-19

.

Javni poziv za iskazivanje interesa za ulaganje u Poduzetničku zonu Velika

.

U Lipiku jesenska sustavna deratizacija

.

Sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza održat će se 26.listopada u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc

.

Kadetkinje i kadeti Kuglačkog kluba ʺNove nadeʺ nastupili na državnom prvenstvu u sprintu za sezonu 2020./2021.

.

U posljednja 24 sata zabilježeno više od 1400 novooboljelih

.

45-godišnji planinar kod Šeovice pronašao ručnu bombu

.

Sprovod prelata Vjekoslava Marića u Požegi

.

Danas će bez struje biti...

.

Na posljednjem testiranju obrađeno 103 uzorka, od kojih je 7 pozitivnih

.

Danas pretežno sunčano

.

Struje danas neće biti .....

.

Danas će bez struje biti...

FOTONALAZ

Idete na put? Sve informacije na jednom mjestu