Međunarodni dan bijelog štapa

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

16.10.2017. | Udruga slijepih GP i PSŽ
Pregleda: 2143

Po kalendaru događaja, jučer (15.10.) bio je Međunarodni dan Bijelog štapa što je popraćeno u nacionalnim elektroničkim medijima i novinskim Web portalima prilozima i člancima o slijepima i strateškim prioritetima bolje reći problemima slijepih, praktički slijepih i visoko slabovidnih osoba sa kojima se godinama bezuspješno borimo.

I ove godine ćemo tako isto prakticirati obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa Javnom tribinom koju organizira Hrvatski savez slijepih u partnerstvu sa svojim temeljnim udrugama – članicama čiji će predstavnici aktivno sudjelovati na istoj.

Službeni pozivi upućeni su prema potencijalnim sudionicima – Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Nacionalnoj zakladi ….. i ostalim relevantnim sudionicima.


Javna tribina održat će se u danas 16.10.2017. godine u 11 sati, u zgradi Hrvatskog saveza slijepih na adresi Draškovićeva 80, Zagreb.


Javna tribina sastoji se od tri tematska panela:

- Inkluzivni doplatak – zašto je potreban?

- Udruge slijepih – što nam znače?

- Obrazovanje – osnova pismenosti slijepih je Brailleovo pismo.

Zbog navedenih događanja, i rezultata Javne tribine tematskih panela , obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa i Dana otvorenih vrata naše Udruge odlaže se za kraj tjedna o čemu će članovi Udruge, regionalna i lokalna zajednica, te institucije i građani biti na vrijeme obaviješteni.

Udruga slijepih Grada Požege i Požeško-slavonske županije


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI