Potpisan Sporazum o suradnji na izradi ¨Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine¨

Potpisivanje Sporazuma
(FOTO: M.M.)

12.10.2017. | M.M.
Pregleda: 3223

Danas je održana konferencija za medije koju su održali direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije Panora Senka Horvat i Antun Devčić voditelj projektnog tima u vezi potpisivanja Sporazuma Razvojne agencije Požeško – slavonske županije "Panora” s Ministarstvom regionalnog razvoja i fonda Europske unije.

”Nadamo se kao regionalni koordinatori da će ovo biti jedan u nizu sporazuma koje ćemo potpisivati s Ministarstvom regionalnog razvoja i fonda Europske unije.

Ono što Ministarstvo želi je ojačati regionalne koordinatore na terenu, dodijeliti javne ovlasti i ne samo dati nam nove obveze nego nas i financirati u onome što trebamo raditi od opće gospodarskog interesa.


Prvi poslovi i ovlasti u izmjeni zakona nam se dodjeljuju ovim sporazumom.” - rekla je direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije Panora Senka Horvat





"Kroz ovaj sporazum smo ostvarili financijsku pomoć od milijun kuna koje ćemo moći iskoristiti u sljedeće dvije godine. Ovih milijun kuna utrošit ćemo u dvije vrste poslova prvo je izrada Projekta na nacionalnoj razini do 2030. godine, a drugo je Program pripreme lokalnih projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih investicijskih fondova.

Vezano za Program pripreme lokalnih projekata prihvatljivih za financiranje iz Europskih strukturnih investicijskih fondova tu dobivamo mogućnost da mi raspisujemo natječaj u vezi izrade projektne dokumentacije prijavljenim projektima s čime ojačavamo bazu lokalnih jedinca i oni kroz ovaj natječaj mogu ostvariti sredstva za pripremu dokumentacije te se Županiji stavlja na raspolaganje 6,4 milijuna kuna, a natječaj je otvoren do 31. listopada 2017.te nakon toga mi idemo u ocjenjivanje prijavljenih projekata.” - rekao je Antun Devčić voditelj projektnog tima




Trenutna vrijednost projekata Razvojne agencije koji su u provedbi je 100 milijuna kuna, a najveći i najvažniji projekti su: 1. Izgradnja dnevne bolnice OŽB u vrijednosti 34 milijuna kuna, 2. Obnova 6 objekata Domova zdravlja u vrijednosti 6 milijuna kuna, te će se nabaviti oprema za nešto više od 3,7 milijuna kuna, 3.Projekt razminiranja 30 milijuna kuna, 4 .Projekt pomoćnika u nastavi na bazi četiri godine 8,3 milijuna, 5. Projekt prehrane djece slabijeg imovinskog stanja 500 tisuća kuna, 6. Projekti energetske obnove 6 milijuna kuna plus 12 novih u vrijednosti 21 milijun kuna i drugi.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI