Obilježena 12. godišnjica Središta za obuku i doktrinu logistike

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

10.10.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 2452

U vojarni 123. brigade obilježena je 12. godišnjica Središta za obuku i doktrinu logistike u kojem je kroz proces obuke i školovanja osposobljeno preko 13 000 pripadnika oružanih snaga RH i stranih oružanih snaga iz Litve, Crne Gore, Mađarske, Slovenije.O dvanaestogodišnjem djelovanju i postignutim rezultatima na svečanosti je govorio pukovnik Mato Tomašević, zapovjednik Središta za obuku i doktrinu logistike, istaknuvši kako je Središte u potpunosti opravdalo svoju ulogu i zadaću te postalo prepoznatljiva i nezaobilazna ustrojbena cjelina oružanih snaga RH u cjelini.



- Od zadnjeg obilježavanja Središta uspješno smo proveli preko 100 obučnih događanja i osposobili preko 1300 polaznika, izradili smo doktrinarne publikacije tehničke, prometne, intendantske službe, razvili 3 nova programa obuke, a 22 djelatnika su stekla dodatne sposobnosti kroz izobrazbi i obuku kako u zemlji, tako i u inozemstvu. Također, u proteklom periodu za svoj rad nagrađeno je i pohvaljeno 26 pripadnika naše postrojbe. Dio časnika i dočasnika sudjelovao je ili još uvijek sudjeluje u međunarodnim vojnim operacijama na Kosovu i u Afganistanu te u međunarodnim misijama gdje god je potrebno – rekao je pukovnik Tomašević.







Čestitke je postrojenim pripadnicima Središta uputio zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu brigadir Željko Dadić i posebno pohvalio uspješnost u savladavanju zadaća kao što je pružanje logističke i druge potpore postrojbama OS, tijelima državne uprave, nizu drugih civilnih organizacija i ustanova.



Na svečanosti su bili brojni uzvanici, među kojima i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić.

www.pozega.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI