GINKGO AWARD- Međunarodni uspjeh učenika Ekonomske škole Požega

Ginko award
(FOTO: M.B.)

29.09.2017. | Martina Budimir
Pregleda: 3810

Učenice Ekonomske škole Požega prošle su godine sudjelovale na međunarodnom multimedijskom natjecanju Ginkgo Award u Münchenu za koje su nedavno stigle i nagrade. Natjecanje u kategorijama Film, Glazba, Crtež, Reklama i Novinarski uradak organizira "agi ArbeitsGruppe International" i dobrotvorna organizacija "Glückliche Familie e.V." u suradnji sa sveučilištima, umjetničkim akademijama, medijima, uglednim sponzorima i renomiranim umjetnicima. Cilj je natjecanja podizanje razine svijesti o važnosti borbe protiv svih oblika nasilja.




Učenice 3.h razreda Ekonomske škole Požega, Katarina Galić i Manuela Malčić, za svoj su kratki film na njemačkome jeziku ("Der Tropfen, der den Becher zum Überlaufen bringt") osvojile posebno priznanje, simbolične nagrade za sebe, a za školu skupocjeni software za uređivanje filmova. U filmu, koji traje 30 sekundi, glumili su Manuela Malčić, David Malčić i Veronika Ljubičić, a iza kamere je bila Katarina Galić. Učenice su filmom željele pokazati kako je dovoljna samo jedna kap da se prelije čaša. Poruka filma je da trebamo zaštiti djecu od alkohola i nasilja uzrokovanog alkoholom.






Na natjecanju su sudjelovale i Lana Sabo i Nina Vukelić (3.h) poluminutnim filmom "Unterbrich die Kette!". U filmu glume Nina Vukelić, Ena Ivanković, Iva Ivanković, Elena Last i Iva Martinović, a iza kamere je bila Lana Sabo. Filmom su učenice željele pokazati da nasilje uzrokuje nasilje i da većina ljudi na nasilje ne reagira, tj. zatvara oči ne želeći se miješati. Poruka filma je kako trebamo prekinuti niz, ne samo kao akteri, nego i kao promatrači.

Učenice je za natjecanje pripremala mr. Martina Budimir, profesorica njemačkog jezika u Ekonomskoj školi Požega koja je mentorica i bivšem učeniku OŠ Zdenka Turkovića Kutjevo, a sada učeniku Gimnazije Požega i srednje Glazbene škole Požega, Dominiku Budimiru. Dominik je za svoj film na natjecanju osvojio jednu od glavnih nagrada, električnu gitaru tvrtke Hagstrom. U poluminutnom filmu "Kinderrechte" glume Dominik Budimir i Martina Budimir. Poruka filma je da djeca imaju pravo na pogreške, a odrasli su iz svojih pogrešaka već davno trebali nešto naučiti. Dominik je na natjecanje poslao i svoju skladbu "Destiny".




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI