U OŠ Julija Kempfa svečano otvorena 3. mobilnost projekta ¨Math is Llife¨

Erasmus + projekta „Math is Life“
(FOTO: M.M.)

25.09.2017. | M.M.
Pregleda: 6510

Učitelji i učenici Osnovne škole Julija Kempfa nositelji su Erasmus + projekta "Math is Life". Partneri projekta su: Osnovna škola Suadive Ilkokulu iz Kartepea – 80 km od Istanbula (Turska), Osnovna škola Saltinis progymnasium koja se nalazi u mjestu Taurage - 200 kilometara od Vilniusa (Litva) i Zakladna škola iz Trstica- 60 kilometara od Bratislave (Slovačka). Projekt je počeo 1.10.2016. i trajat će do 11. mjeseca 2018.godine.




Nakon mobilnosti u Tursku i Litvu, OŠ Julija Kempfa ugošćuje partnere projekta (36 učitelja i učenika) od 24. do 30. rujna 2017.


Danas je u prostorijama OŠ Julija Kempfa svečano otvorena 3. mobilnost koja će se sastojati od radionica kuhanja tradicionalnih hrvatskih jela, matematičkih radionica, podučavanja stranih jezika, radionice ukrašavanja licitarskih srca, obilaska Požege uz turističkog vodiča, posjeta Jankovcu, a gosti u četvrtak putuju na Jadransku obalu.





"Ovaj tjedan ćemo imati radionice matematike u svakodnevnom životu, dakle sve povezano s matematikom. Prva tri dana smo ovdje, zatim idemo na Jankovac i u Smiljan gdje je memorijalni centar Nikole Tesle te na Jadransku obalu, a na povratku ćemo ih upoznati sa Zagrebom. U ovom projektu sudjeluje direktno 30 učenika, a indirektno sudjeluje još 15-ak učenika iz naše škole", rekao je Zoltan Bartaky, koordinator projekta "Math is life"




Sve prisutne pozdravio je i gradonačelnik Požege Darko Puljašić te prije svega čestitao ravnateljici OŠ Julija Kempfa, Korneliji Sabljak, na suradnji u ovom projektu. "Želim dobrodošlicu svim gostima i nadam se da ćete se ovdje lijepo provesti. Želim da se družite i naučite nešto novo te shvatite da ste vi mladi kao jedno jer jedna je Europa. Požega je najljepši grad u Hrvatskoj, u to ćete se uvjeriti i sami kada obiđete našu Zlatnu dolinu."




"Mi smo se već susreli nekoliko puta, upravo zahvaljujući ovom projektu koji nam je otvorio oči prema novim znanjima, ali i prijateljstvima koja će trajati zauvijek. Nadam se da će vaš boravak ovdje biti značajan i zanimljiv te da ćete uživati u našem malom gradu. Svi djelatnici u našoj školi potrudit će se da vaš boravak ovdje bude što kvalitetniji", istaknula je ravnateljica Sabljak.






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI