Natjecanje u šlajsu uz bogat popratni program 24. rujna u Striježevici

Natjecanje u šlajsu 2017.
(FOTO: M.M.)

17.09.2017. | M.M.
Pregleda: 4497

Natjecanje u šlajsu odnosno vuča klada s konjima ponovno dolazi u našu županiju odnosno "Izletište Jezero" kao glavni organizator ove manifestacije pod vodstvom Ivana Smojvera i Željka Božića 24. rujna u mjestu Striježevica na spomenutom izletištu održat će ovu revijalnu manifestaciju.




"S obzirom na to da je bila pauza od 6 godina u organizaciji vuče klada došli smo ponovno do ideje ,a i potrebe da se to organizira i da postane tradicionalna manifestacija.


Za ovu manifestaciju doći će natjecatelji iz Karlovca, Like, Podravine, Baranje ali i natjecatelji s našeg područja." - rekao je Ivan Smojver





"Pošto smo imali stanku i nismo ove godine mogli ući u godišnji kalendar organizacije odlučili smo kako ćemo organizirati revijalno natjecanje te se pripremiti za sljedeću godinu.

Na ovoj manifestaciji očekujemo oko 15 pari konja odnosno 30 grla koji će se natjecati u lakoj i teškoj kategoriji (par i samac).

Laka kategorija je do 1200 kilograma težine para konja, a teška preko. Na stazi ćemo imati dva sudca koji će mjeriti vrijeme te paziti na pravila odnosno za parove je maksimalno vrijeme 5 minuta dok je za samce 3 minute.

Težina klada za parove u teškoj kategoriji je 1,8 kubika, a za samce 0,8-0,9 kubika, dok je za laku kategoriju za parove 1,4 kubika, a za samce 0,7-0,8 kubika." - rekao je Željko Božić




Ulaz na ovu manifestaciju je besplatan te će uz natjecanje vuče klada posjetitelji moći vidjeti i voziti se u zapregama, jahati ponije ali i konje te se dobro zabaviti uz bogatu gastronomsku ponudu po promotivnim cijenama te glazbu uživo, a samu manifestaciju otvorit će župan Alojz Tomašević.




Zato svi zainteresirani, ljubitelji konja, mladi, stari u nedjelju 24. rujna od 9 sati dođite u Striježevicu na "Izletište Jezero" pogledati natjecanje u šlajsku ali i već spomenuti popratni program.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI