Tvrtka Agro-Josip j.d.o.o. iz Cerovca vrši usluge vršidbe soje i kukuruza po najpristupačnijoj cijeni za poljoprivrednike

Usluge vršidbe kukuruza i soje tvrtke Agro-Josip j.d.o.o. iz Cerovca
(FOTO: M.M.)

15.09.2017. | M.M.
Pregleda: 16479

Josip Pavlović iz Cerovca 22-godišnjak je koji se poljoprivredom počeo baviti prije tri godine zajedno s bratom, a nedavno su otvorili i tvrtku Agro-Josip j.d.o.o. za poljoprivredu, trgovinu i usluge.

Ovi mladi poljoprivrednici obrađuju oko 40 hektara svoje zemlje, bave se svinjogojstvom, povrtlarstvom te ratarstvom. Uz sav posao također rade i uslužne djelatnosti vršidbe pšenice, soje, kukuruza i suncokreta, ali i branje kukuruza u klipu.





"Uz osnovnu poljoprivrednu mehanizaciju posjedujemo dva kombajna s kojima radimo usluge, a cijena je 700 kuna + PDV po hektaru.


Usluge radimo na prostoru cijele požeško – slavonske županije s tim da u daljim mjestima ako jedan poljoprivrednik ima manje od 2,5 hektara zemlje može se dogovoriti s ostalim susjedima odnosno proizvođačima kako bi nam se isplatilo ići 30, 40 kilometara od Cerovca da bi si mogli pokriti troškove.

Uz uslugu vršenja također postoji mogućnost i prijevoza ali o cijeni ne mogu govoriti jer ovisi o udaljenosti na koje mjesto se treba dostaviti." - rekao nam je Josip




Josip je dokaz da Slavonija još nije propala te da ima mladih koji vole poljoprivredu, a sam kaže da u tome vidi spas i profit odnosno jedan je od onih koji žele vratiti selo Slavoniji i pokazati da se od poljoprivrede može živjeti.

Ovaj mladi poljoprivrednik napominje kako lokalna ali i državna vlast bi se trebala više uključiti i pomagati seljaku jer jedino tako se može smanjiti odlazak mladih te povećati razvijanje domaćeg proizvoda, poljoprivrednih ali i drugih gospodarstava i otvaranje novih radnih mjesta jer bez proizvodnje i novih radnih mjesta nema života niti potrošnje.

Sve informacije možete dobiti na broj mobitela 099-503-4363







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI