Održana radionica ¨Uloga WEB stranica u jedinicama lokalne samouprave¨

Radionica
(FOTO: Pozega.hr)

13.09.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 1753

U organizaciji Lokalne Hrvatske jučer je u Požegi održana radionica na temu Uloge web stranica u jedinicama lokalne samouprave kojoj su prisustvovali djelatnici gradova i općina Požeško – slavonske županije koji se brinu o komunikaciji s građanima putem web stranica. Nacionalni servis vijesti lokalne samouprave inicijativu za besplatnim radionicama pokrenuo je u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Udrugom gradova u RH, Udrugom općina RH i Gradom Požegom.

Ovom radionicom nastojalo se objasniti jednostavnost pristupa u postavljanju i održavanju te potencijal web stranica koje jedinice lokalne samouprave moraju održavati. Na prvom dijelu radionice raspravljalo se o internet zahtjevima sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama, poželjnim načinima postavljanja na stranice, uz savjete o što jednostavnijoj organizaciji podataka i postizanju što veće ocjene transparentnosti u budućim istraživanjima. U drugom dijelu govorilo se o WEB-u kao sredstvu promocije života i potencijala lokalne zajednice u nacionalnom okružju, te o primjeni i koristi društvenih mreža.
br>Sudionike radionice na početku je pozdravio gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić izrazivši svoje zadovoljstvo održavanjem ovoga tipa radionica koje imaju za cilj povećati transparentnost rada uprave.

- Našim sugrađanima želimo pružiti brzu i laku dostupnost informacija te otvoreniji i pristupačniji način rada uprave. Transparentnost omogućuje građanima da dobiju potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije. Građani se na taj način mogu informirati i utjecati na donošenje odluka, na povećanje odgovornosti vlasti lokalnih jedinica. – poručio je gradonačelnik Puljašić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI