NASLOVNAPOŽEGAPOLITIKAARHIV
¨Nedostojan ispad župana Tomaševića¨

FOTO: M.M.

OPORBENA PETORKA OPĆINE JAKŠIĆ

¨Nedostojan ispad župana Tomaševića¨

05.09.2017. | Z.B./M.R. PREGLEDA: 13603

U nizu svojih javnih istupa gsp. Tomašević ponesen euforijom zna izreći puno toga neprimjerenog kako trenutku tako i pred auditorijem pred kojim se nalazi.

Isto je učinio u petak u naselju Bertelovci (Općina Jakšić) prigodom svečanog otvorenja novouređenog Mjesnog doma ( prenosi jedan portal) u koji je uloženo po riječima govornika blizu četiri stotine tisuća kuna ( 400000,00 kuna). Nevjerojatan iznos s obzirom na to da se radi o renoviranju postojećeg Mjesnog doma, a ne izgradnji novoga, što će se nadamo se kroz reviziju provjeriti i utvrditi.

Ističemo činjenicu da je prigodnoj svečanosti prisustvovao, uglavnom po političkoj i stranačkoj dužnosti, vrh ŽO HDZ-a, od Lipika preko Pakraca, Brestovca, Kaptola, Pleternice pa sve do Čaglina uz tek ponekog mještanina samih Bretelovaca. Probrano i trenutku prilagođeno društvo (njih dvadesetak). No upadljivo je bilo to da nitko od oporbenih vijećnika Općinskog vijeća Jakšić nije službeno pozvan na svečanost, izuzev podobnih i pomno probranih (dva vijećnika iz HDZ-a te potpredsjednik vijeća gsp. Mario Glavaš iz HSS-a). Strah načelnika gsp. Kovačevića te bojazan da ne bi slučajno gđa. Žalac, ministrica u Vladi RH koja je i prerezala svečanu vrpcu, čula istinu o načelniku, je učinio svoje i definirao protokol shodno istomu.


Jedan od govornika gsp. Tomašević u svomu frenetičnom i emotivnom govoru, a kao župan Požeško slavonske županije, dakle ne u ulozi stranačke osobe, uzeo je sebi za pravo, čime je počinio veliki politički gaf, da s jedne strane glorificira i hvali gsp. Kovačevića, a s druge strane da javno proziva oporbene vijećnike i dezavuira ih na krajnje neprimjeren i politički krajnje pogrešan način.


Pojam koji je gsp. Tomašević uporabio da bi dezavuirao i prozvao oporbene vijećnike, uza sav naš trud nismo uspjeli pronaći niti u hrvatskom niti u rječniku stranih riječi. Što to znači "tamo neki talabasi", morat ćemo zamoliti gsp. Tomaševića kao iznimnog intelektualca da nam pojasni i sve nas pouči.

Gsp. Tomašević se, nadalje, drznuo neke od oporbenih vijećnika okarakterizirati kao osobe upitnog morala, a da gsp. Tomašević istovremeno ne zna da takav pojam ne postoji. Osoba je ili moralna ili nemoralna, nema nešto između. Vjerojatno je bio samo lapsus koji se zna dogoditi gsp. Tomaševiću više puta jer je poznat da ga milje i okruženje ponesu. No sve bi to bilo donekle u redu da gsp. Tomašević nije župan svih građana Požeško slavonske županije, a ne samo onih koji su mu spremni pljeskati na sve izrečeno s njegovo strane.

Osvjedočili smo se da gsp. Tomašević štiti i brani lik i djelo gsp. Kovačevića bezrezervno iako nema nikakvih argumenata i činjenica kojima isto može potkrijepiti. Podsjećamo gsp. Tomaševića na situaciju kada mu je u Uredu župana teško mobingirana i psihički zlostavljana bivša lokalna službenica od strane gsp. Kovačevića prezentirala situaciju u kojoj se nalazi uslijed neprimjerenog ponašanja načelnika Općine Jakšić. Ukazala mu je na ozbiljne prijetnje gsp. Kovačevića čak i smrću te mu je istaknula da će zaštitu potražiti sudskim putem na što joj gsp. Tomašević lakonski odgovora da time neće dobiti ništa te bi najbolje bilo da sve zaboravi!

Zar je to razina jednog župana koji mora zaštiti ugroženu osobu od ovakvih napada nadređenog službenika k tomu i pripadnika ŽO HDZ-a?

Zar je to ta " gospodska država" koju nadalje u svomu govoru spominje gsp. Tomašević želeći impresionirati "velebni" skup u Bertelovcima? Zasigurno nije, iako nam niti pojam "gospodske države" nije jasan te molimo gsp. Tomaševića da nam i to pojasni sa svoje razine intelekta koji ga krasi.

Ili je to možda država u kojoj on i još 3 ili 4 posto Hrvata živi, a da ostali toga nisu svjesni? Sjeća li se nadalje gsp. Tomašević slučaja hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata iz 1990. godine, gsp. Đure Glavaša kojega nije htio niti u Ured župana primiti te ga je iz hodnika istjerao van zajedno sa sinom gsp. Glavaša koji je došao moliti za pomoć? Istjerao ga je jer je takav naputak dobio od gsp. Kovačevića koji niti u jednom trenutku kao načelnik Općine u kojoj prebiva dragovoljac Domovinskog rata, nije htio primiti i saslušati, a kamoli pokušati pomoći.

Zna li gsp. Tomašević, koji tako zdušno brani gsp. Kovačevića, da je ovih dana a zbog velikog broja upita siromašnih mještana Općine Jakšić o subvencioniranju kupnje školskih udžbenika na Centar za socijalnu skrb u Požegi, gsp. Kovačević odgovorio da Općina neće subvencionirati kupnju udžbenika kao niti prijevoz srednjoškolaca jer nema novaca?

Istovremeno, gsp. Kovačević uživa u deset tisuća i pet stotina kuna neto plaće (10500,00 kuna) posjeduje službeno vozilo 24 sata te uzima cipelarinu u iznosu od najmanje 500 kuna na mjesec, a isto omogućava i lokalnom službeniku koji s posla i na posao putuje službenim vozilom.

Zna li to sve gsp. Tomašević? Vjerujemo kad bi znao da ne bi imao potrebe za takvim nepromišljenim i po njega vrlo štetnim političkim istupom. Da je to izrekao netko drugi, kao npr. Gsp. Glavić ili gsp. Puljašić, mi bismo se našli uvrijeđeni i jako iznenađeni, no s obzirom na to da je to izrekao gsp. Tomašević, samo smo primili na znanje i promptno reagirali.

Tako se jedan župan ne smije ponašati bez obzira ide li on po svoje mišljenje u polje luka kraj Pleternice kod svoga mentora, gdje strpljivo čeka da potonji završi brazdu, kako bi ga u hladu pod drvetom mogao saslušati i dati smjernice.

Svi znamo da se gsp.Tomašević grčevito bori ne bi li preuzeo ŽO HDZ-a sa svojom interesnom skupinom, no mi Oporbena petorka Općine Jakšić nećemo dozvoliti da to čini bez ikakvih argumenata preko naših leđa jer vrlo dobro znamo tko je i što gsp. Tomašević. Poručujemo gsp. Tomaševiću da se strpi do okončanja svih postupaka koji se u ovom trenutku vode protiv gsp. Kovačevića unutar različitih institucija RH pa tek onda javno zauzme stav o istome.

Želi li gsp. Tomašević dobiti argumentirane činjenice dokazima potkrijepljene stojimo mu na raspolaganju uz činjenicu da ćemo se odazvati njegovu pozivu na audijenciju uz naglasak da ćemo kavu mi platiti. Kontakt telefon se nalazi u redakciji portala 034.

S poštovanjem,
Oporbena petorka Općine Jakšić

Tagovi: politika, jakšić, tomašević, oporba

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Sutra privremeno zatvaranje državne ceste DC 38

.

ʺBakreneʺ maske nisu antivirusne, osjećate li se prevarenima?

.

Komunalac objavio javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u Požegi

.

Vinko Kasana idealan je kandidat za župana

.

U posljednja 24 sata u RH su zabilježena 2323 nova slučaja zaraze virusom

.

POČELA SEZONA KOLINJA: Marijan iz Grabarja kaže da će kulen napravljen s ljubavlju preživjeti i ovu krizu

.

Građani zabrinuti za funkcionalnost i točnost novog prometnog znaka u Radićevoj ulici

.

Coca-Cola kolač za sve ljubitelje ovog gaziranog pića

.

22-godišnji Lipičanin osumnjičen za oskvrnuće spomenika trinaestorici ʺTigrovaʺ

.

Učenici Katoličke gimnazije u Požegi obilježili Europski tjedan cistične fibroze

.

Kliknimo na novo Online kazalište uživo, idući tjedan čak tri nove predstave

.

Brodski srednjoškolci se ujedinili, pomažu prijateljici Gabrijeli kojoj je potrebno 7000 eura

.

26-godišnjakinja s područja Pleternice krala kozmetičke proizvode u trgovačkom centru

.

PSŽ: od jučer ponovno velik broj novozaraženih, njih 36 dok su 34 osobe hospitalizirane

.

Požega se svrstala među top deset gradova koji bilježe porast upisa u dječji vrtić

.

Struje neće biti....

.

Vrijeme danas djelomično sunčano uz povremenu naoblaku

.

Tri mlade djevojke ovog Božića unijet će veselje u domove mnogih obitelji

.

Saša Srića: Ostat će nam lockdown, kao jedino rješenje

.

U koritu Save pronađeno beživotno tijelo

.

Rezultati unutarstranačkih izbora HDZ-a u GO Požega

.

KUGLAČKA PRVENSTVA: U neizvjesnim završnicama do tri boda

.

Hrvatska danas ima 1973 novopozitivnih osoba, preminulo 45 osoba

.

Slasni ručak: Recept za pohane palačinke punjene sirom i šunkom

.

Gradonačelnik Puljašić posjetio Fitness klub Play

.

24-godišnji recidivist zbog 1,97 promila ʺzaradioʺ prijedlog kazne zatvora od 60 dana i oduzimanje vozačke na 12 mjeseci

.

Požežanin (23) prevaren za nekoliko tisuća kuna jer je na ʺfejsuʺ uplatio novac za namještanje utakmica

.

Obavijest o izmjeni radnog vremena upravnih poslova u trenutnim okolnostima epidemije

.

FOTKA DANA: Vatreno jutarnje nebo iznad Požege

.

Stožer piše da je u Požeštini danas 258 aktivnih slučajeva, 77 manje nego jučer

.

Svetkovina Krista Kralja i završetak Godine Božje riječi u Požegi

.

Danas će bez struje biti...

.

Evo što Capak kaže o online nastavi

.

Danas djelomice sunčano

.

Neslužbeni rezultati unutarstranačkih izbora u HDZ-u

.

Danas će bez struje biti...

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Vatreno jutarnje nebo iznad Požege