¨Nedostojan ispad župana Tomaševića¨

Alojz Tomašević
(FOTO: M.M.)

05.09.2017. | Z.B./M.R.
Pregleda: 15149

U nizu svojih javnih istupa gsp. Tomašević ponesen euforijom zna izreći puno toga neprimjerenog kako trenutku tako i pred auditorijem pred kojim se nalazi.

Isto je učinio u petak u naselju Bertelovci (Općina Jakšić) prigodom svečanog otvorenja novouređenog Mjesnog doma ( prenosi jedan portal) u koji je uloženo po riječima govornika blizu četiri stotine tisuća kuna ( 400000,00 kuna). Nevjerojatan iznos s obzirom na to da se radi o renoviranju postojećeg Mjesnog doma, a ne izgradnji novoga, što će se nadamo se kroz reviziju provjeriti i utvrditi.

Ističemo činjenicu da je prigodnoj svečanosti prisustvovao, uglavnom po političkoj i stranačkoj dužnosti, vrh ŽO HDZ-a, od Lipika preko Pakraca, Brestovca, Kaptola, Pleternice pa sve do Čaglina uz tek ponekog mještanina samih Bretelovaca. Probrano i trenutku prilagođeno društvo (njih dvadesetak). No upadljivo je bilo to da nitko od oporbenih vijećnika Općinskog vijeća Jakšić nije službeno pozvan na svečanost, izuzev podobnih i pomno probranih (dva vijećnika iz HDZ-a te potpredsjednik vijeća gsp. Mario Glavaš iz HSS-a). Strah načelnika gsp. Kovačevića te bojazan da ne bi slučajno gđa. Žalac, ministrica u Vladi RH koja je i prerezala svečanu vrpcu, čula istinu o načelniku, je učinio svoje i definirao protokol shodno istomu.


Jedan od govornika gsp. Tomašević u svomu frenetičnom i emotivnom govoru, a kao župan Požeško slavonske županije, dakle ne u ulozi stranačke osobe, uzeo je sebi za pravo, čime je počinio veliki politički gaf, da s jedne strane glorificira i hvali gsp. Kovačevića, a s druge strane da javno proziva oporbene vijećnike i dezavuira ih na krajnje neprimjeren i politički krajnje pogrešan način.


Pojam koji je gsp. Tomašević uporabio da bi dezavuirao i prozvao oporbene vijećnike, uza sav naš trud nismo uspjeli pronaći niti u hrvatskom niti u rječniku stranih riječi. Što to znači "tamo neki talabasi", morat ćemo zamoliti gsp. Tomaševića kao iznimnog intelektualca da nam pojasni i sve nas pouči.

Gsp. Tomašević se, nadalje, drznuo neke od oporbenih vijećnika okarakterizirati kao osobe upitnog morala, a da gsp. Tomašević istovremeno ne zna da takav pojam ne postoji. Osoba je ili moralna ili nemoralna, nema nešto između. Vjerojatno je bio samo lapsus koji se zna dogoditi gsp. Tomaševiću više puta jer je poznat da ga milje i okruženje ponesu. No sve bi to bilo donekle u redu da gsp. Tomašević nije župan svih građana Požeško slavonske županije, a ne samo onih koji su mu spremni pljeskati na sve izrečeno s njegovo strane.

Osvjedočili smo se da gsp. Tomašević štiti i brani lik i djelo gsp. Kovačevića bezrezervno iako nema nikakvih argumenata i činjenica kojima isto može potkrijepiti. Podsjećamo gsp. Tomaševića na situaciju kada mu je u Uredu župana teško mobingirana i psihički zlostavljana bivša lokalna službenica od strane gsp. Kovačevića prezentirala situaciju u kojoj se nalazi uslijed neprimjerenog ponašanja načelnika Općine Jakšić. Ukazala mu je na ozbiljne prijetnje gsp. Kovačevića čak i smrću te mu je istaknula da će zaštitu potražiti sudskim putem na što joj gsp. Tomašević lakonski odgovora da time neće dobiti ništa te bi najbolje bilo da sve zaboravi!

Zar je to razina jednog župana koji mora zaštiti ugroženu osobu od ovakvih napada nadređenog službenika k tomu i pripadnika ŽO HDZ-a?

Zar je to ta " gospodska država" koju nadalje u svomu govoru spominje gsp. Tomašević želeći impresionirati "velebni" skup u Bertelovcima? Zasigurno nije, iako nam niti pojam "gospodske države" nije jasan te molimo gsp. Tomaševića da nam i to pojasni sa svoje razine intelekta koji ga krasi.

Ili je to možda država u kojoj on i još 3 ili 4 posto Hrvata živi, a da ostali toga nisu svjesni? Sjeća li se nadalje gsp. Tomašević slučaja hrvatskog branitelja, dragovoljca Domovinskog rata iz 1990. godine, gsp. Đure Glavaša kojega nije htio niti u Ured župana primiti te ga je iz hodnika istjerao van zajedno sa sinom gsp. Glavaša koji je došao moliti za pomoć? Istjerao ga je jer je takav naputak dobio od gsp. Kovačevića koji niti u jednom trenutku kao načelnik Općine u kojoj prebiva dragovoljac Domovinskog rata, nije htio primiti i saslušati, a kamoli pokušati pomoći.

Zna li gsp. Tomašević, koji tako zdušno brani gsp. Kovačevića, da je ovih dana a zbog velikog broja upita siromašnih mještana Općine Jakšić o subvencioniranju kupnje školskih udžbenika na Centar za socijalnu skrb u Požegi, gsp. Kovačević odgovorio da Općina neće subvencionirati kupnju udžbenika kao niti prijevoz srednjoškolaca jer nema novaca?

Istovremeno, gsp. Kovačević uživa u deset tisuća i pet stotina kuna neto plaće (10500,00 kuna) posjeduje službeno vozilo 24 sata te uzima cipelarinu u iznosu od najmanje 500 kuna na mjesec, a isto omogućava i lokalnom službeniku koji s posla i na posao putuje službenim vozilom.

Zna li to sve gsp. Tomašević? Vjerujemo kad bi znao da ne bi imao potrebe za takvim nepromišljenim i po njega vrlo štetnim političkim istupom. Da je to izrekao netko drugi, kao npr. Gsp. Glavić ili gsp. Puljašić, mi bismo se našli uvrijeđeni i jako iznenađeni, no s obzirom na to da je to izrekao gsp. Tomašević, samo smo primili na znanje i promptno reagirali.

Tako se jedan župan ne smije ponašati bez obzira ide li on po svoje mišljenje u polje luka kraj Pleternice kod svoga mentora, gdje strpljivo čeka da potonji završi brazdu, kako bi ga u hladu pod drvetom mogao saslušati i dati smjernice.

Svi znamo da se gsp.Tomašević grčevito bori ne bi li preuzeo ŽO HDZ-a sa svojom interesnom skupinom, no mi Oporbena petorka Općine Jakšić nećemo dozvoliti da to čini bez ikakvih argumenata preko naših leđa jer vrlo dobro znamo tko je i što gsp. Tomašević. Poručujemo gsp. Tomaševiću da se strpi do okončanja svih postupaka koji se u ovom trenutku vode protiv gsp. Kovačevića unutar različitih institucija RH pa tek onda javno zauzme stav o istome.

Želi li gsp. Tomašević dobiti argumentirane činjenice dokazima potkrijepljene stojimo mu na raspolaganju uz činjenicu da ćemo se odazvati njegovu pozivu na audijenciju uz naglasak da ćemo kavu mi platiti. Kontakt telefon se nalazi u redakciji portala 034.

S poštovanjem,
Oporbena petorka Općine Jakšić


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI