Najmlađe školarce posjetio i pozdravio gradonačelnik Darko Puljašić

Gradonačelnik Darko Puljašić obišao prvašiće
(FOTO: M.M.)

04.09.2017. | M.M.
Pregleda: 4681

Gradonačelnik Darko Puljašić i dogradonačelnik Ferdinand Troha danas u povodom prvog školskog dana obišli osnovne škole kojima je Grad Požega osnivač, odnosno osnovnu školu Dobriše Cesarića, Julija Kempfa i Antuna Kanižlića.

Ove godine u četiri osnovne škole u Požegi upisano je 227 polaznika prvih razreda.





"Kao gradonačelnik zadovoljan sam s brojem učenika, nešto malo manje nego inače ali u svakom slučaju zadovoljstvo je tu.


Prvi dan škole je i svi znamo da nas to obilježava kroz cijeli život, ja se svog sjećam i dan danas, bio sam ustrašen i prestrašen i ostalo je to u sjećanju.Smatram da mi kao društvo moramo preuzeti na sebe obvezu pomoći tim našim mladim ljudima, jer škola je ona koja će nas formirati za cijeli život. Prvi dan škole moramo prvašićima omogućiti da imaju što manje stresa, straha i nelagode te da budu sigurni, kako u školi tako i izvan nje, odnosno na putu prema kući.

Grad Požega je prijatelj djece i moraju biti sigurni da i društvo stoji iza njih i da će dati sve od sebe kako bi ta naša djeca i mladost imali budućnost u našem gradu, našoj županiji i našoj državi." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić




Gradonačelnik se osvrnuo i na sufinanciranje ili financiranje udžbenika za školarce od strane Grada Požege gdje i sam kaže kako mu nije jasno zašto svake četiri godine se moraju mijenjati knjige te da se stvara nepotreban trošak za sve nas, a pogotovo za roditelje te da će pokušati naći rješenje kako bi se olakšalo svima.




Prvašići su od gradonačelnika dobili i male poklone odnosno paketiće s bilježnicom,olovkom, gumicom, šiljilom i pismom u kojem gradonačelnik pozdravlja sve svoje najmlađe sugrađane te su iznijeli svoje prve dojmove i želje.
















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI