Recept bez krumpira i jaja za 10 kuna

Kendle sa šljivama
(FOTO: Zadovoljna.hr)

03.09.2017. | Zadovoljna.hr
Pregleda: 12249

Iako ih svi volimo jesti, kuhanje krumpira, priprema i miješenje tijesta za pripremu knedli mnogima zadaje muke i oduzima puno vremena. Zato će brzi recept za koji vam ne trebaju krumpir ni jaja riješiti vaš problem i skratiti vrijeme pripreme

Sastojci:
2 šalice vode
2 šalice glatkog brašna
Svježe šljive ili džem po želji
Sol (po želji)
2 do 3 žlice maslinovog ulja

Priprema:
1. Zakuhajte posoljenu vodu te u nju dodajte brašno.
2.
Miješajte dok se brašno i voda povežu i ne obazirite se na grudice.
3.
Na radnu površinu posipajte malo brašna te na to stavite dobivenu smjesu iz lonca.
4. Ostavite da se barem malo ohladi (kako bi mogli mijesiti), u nju dodajte maslinovo ulje i sol te sve zajedno dobro izmijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto bez grudica.
5. Tijesto narežite na komade, u svaki utisnite šljivu ili žlicom marmeladu te dlanovima oblikujte kuglice.
6. Dobivene knedle kuhajte u posoljenoj vodi dok ne isplivaju.
7. Poslužite prelivene maslacem i prezlom, a po želji ih posipajte šećerom i cimetom.


3 dodatna savjeta:
1. Volite li malo tvrđe knedle, u tijesto možete dodati jedno jaje
2. Recept je dovoljan za četiri osobe, a želite li povećati ili smanjiti količinu dodajte ili oduzmite po šalicu vode i brašna. Od istog tijesta možete napraviti i ukusne njoke
3. Ako vam ostane knedli zaledite ih sirove jednu pored druge.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI