Reakcija dr. Petrića na izjavu dr. Mršića

Dječji dispanzer u Požegi
(FOTO: A.M.)

01.09.2017. | A.M.
Pregleda: 11573

Nakon današnjeg članka "Dr. Petrić ili dr. Mršić - pitanje je sad!? " primili smo reakciju spomenutog doktora Petra Petrića u kojoj ističe kako je u tom članku izneseno niz neistinitih tvrdnji od strane dr. Mršića te da ima potrebu osvijetliti svoj obraz i reći svoju stranu priče.

"Na sve ove poprilično neistinite stvari koje su već na nivou objeda, za koje mislim da nema nikakvih posebnih razloga, želim reći nekoliko činjenica s moje strane. Ovu koncesiju sam dobio od Ministarstva zdravstva na temelju natječaja kojeg je objavila županija i to se može provjeriti u nadležnoj instituciji- Domu zdravlja PSŽ. Dr. Mršić je koncesiju izgubio s 1. siječnjem 2017. godine i bio je liječnik bez tima nositelja te je radio po Ugovoru o djelu u kojem je izričito pisalo da posao liječnika obavlja dok se ne nađe novi liječnik, Na natječaj u kojem se traži taj liječnik nije se javio nitko, stoga je županija raspisala novi natječaj za koncesiju. Na natječaj za koncesiju javilo se nekoliko liječnika, no ja sam dobio koncesiju u ovoj ambulanti opće obiteljske medicine", govori dr. Petrić.

Prema zakonskoj regulativi, doktori imaju pravo prikupljati pacijente javnim oglašavanjem, a dr. Petrić tvrdi da je to i napravio.


"Ovdje, u ovoj ambulanti u Vukovarskoj 31 u Požegi, radio je tim bez nositelja, tako da je liječnik bio potreban. Svaki pacijent ima se pravo opredijeliti kojem god liječniku želi, ako liječnik ima mjesta za nove pacijente, i može to učiniti jednom godišnje. Nije bilo nikakvog otimanja pacijenata niti bilo kakvih potrebnih ružnih riječi- postupljeno je po zakonskoj proceduri. Dr. Mršić ima valjanu licencu koja ne znači dodijeljen koncesijski tim. Po meni je ova uvređujuća haranga nepotrebna jer iza nje stoji samo jedan razlog, a to je da je dr. Mršić još neko vrijeme imao namjeru raditi na honorar", dodaje dr. Petrić.


Nadalje, dr. Petrić ističe kako u Ugovoru o djelu dr. Mršića stoji da je on zaposlenik dok ne dođe novi liječnik ili dok je potreban na tom radnom mjestu i da se informacije mogu provjeriti u nadležnim institucijama te da dr. Mršić uporno to prešućuje.

"Dr. Mršić je s 31.12.2016., kada je otišao u mirovinu, izgubio koncesiju nad "svojom" ambulantom i on svojih pacijenata nema od 1.1.2017. godine., a njegovi pacijenti su bili pacijenti Doma zdravlja tako da dr. Mršiću nisam niti mogao "otimati" pacijente", stoji na kraju izjave dr. Petrića.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI