Položen kamen temeljac za trg i muzej u Pleternici

Antonija Jozić polaže kamen temeljac
(FOTO: M.M.)

01.09.2017. | M.M.
Pregleda: 9230

Današnji dan ostat će duboko i trajno zabilježen u Gradu Pleternici jer je danas položen kamen temeljac za izgradnju trga i Interpretacijskog centra "Bećarca".

Ministrica regionalnog razvoja  i fondova Europske unije Gabrijela Žalac sa svojim pomoćnicima i zamjenikom danas su posjetili Pleternicu gdje su obišli grad te im je prezentirano što i kako Pleternica radi te koji su im planovi za budućnost.









Nakon kratkog sastanka u prostorijama Gradske vijećnice ministrica , gradonačelnica Jozić te svi ostali uputili su se položiti kamen temeljac te otvoriti gradilište za budući trg.




Nositelji ovog važnog projekta su Tomislavgrad, Turistička zajednica Pleternica, Poduzetnički centar Pleternica i Kulturno informativni centar Tomislavgrad.

Projekt je vrijedan 17,5 milijuna kuna te će povezati Pleternicu i Tomislavgrad kroz tradicijske običaje, zajedničke aktivnosti, kulturne događaje i ostalo.

"Danas smo se okupili kako bi položili kamen temelja i otvorili gradilište našeg središnjeg gradskoga trga u Pleternici.

Sama priča o "Bećarcu" počela je prije tri godine kada je Grad Pleternica po ideji našeg turističkog vodiča, koji je bio proglašen najboljim turističkim vodičem u Republici Hrvatskoj bili prvi grad u svijetu koji će zaštiti bećarca i imati Muzej bećarca.Uz trg "Bećarca" nalazit će se i Muzej bećarac gdje danas kreće prva faza projekta izgradnje Interpretacijskog centra i našega trga.

Kada spomenemo trg i muzej možda ne razmišljamo o svim drugim aktivnostima koje će se ovdje provoditi, a to je brendiranje našeg grada kao turističke destinacije, povezivanje s općinom Tomislavgrad, promocija naših gospodarstvenika i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava." - rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić




"Čast i zadovoljstvo je biti na svečanom polaganju kamena temeljca budućeg trga Bećarca.

Izgradnja Trga Bećarca dio je projekta pod nazivom "Kulturna ruta bećarca i gange" u okviru prekograničnog programa BIH i Crne Gore.

Programi prekogranične suradnje sigurno su isto tako doprinos određenog područja i daju jednu drugu dimenziju od ostalih EU fondova.

Ono što je jako dobro je da ste vi kao gradska uprava i gradonačelnica prepoznali probleme nedovoljno dobro iskorištenog turističkog potencijala koji se javlja na području vašega grada i području općine Tomislavgrad, a tom zajedničkom izazovu upravo će doskočiti aktivnosti projekta kroz razvoj kulturne baštine bećarca i gange.

Čestitam vam svima na dosadašnjim rezultatima projekta i želim uspješnu izgradnju trga te nastavak ostalih aktivnosti " - rekla je ministrica Gabrijela Žalac

























Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI