Svi koji ste na Facebook-u podijelili ¨lošinjsku kitu” - stiže tužba?

Hrt
(FOTO: Sb Online)

30.08.2017. | Sb Online
Pregleda: 12234

Nakon što se društvenim mrežama proširila fotomontaža sinoćnjeg Dnevnika, na kojoj izgleda kao da su HRT-ovci naciju obavijestili da je kod "Lošinja opažena velika kita”, umjesto "dva velika kita”, priopćenjem su se oglasili s nacionalne televizije i najavili pravne sankcije.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Obavješćujemo Vas da je u sinoćnjim informativnim emisijama Hrvatske radiotelevizije, u kratkim vijestima koje se objavljuju u okviru informacijskih trakica, objavljen podatak o tome da su "kod Lošinja opažena dva velika kita".


Fotografija koja se tijekom današnjega prijepodneva proširila društvenim mrežama neovlašteno je preuzeta te potom falsificirana i podijeljena na dijelu mrežnih portala i društvenih mreža.


Ovime ističemo kako je riječ o fotomontaži koja nema nikakve veze s točnom informacijom objavljenom u programu Hrvatske radiotelevizije.

U skladu s važećim zakonskim propisima Hrvatska radiotelevizija pokrenut će pravni postupak protiv odgovornih za falsificiranje spomenutih podataka te protiv odgovornih za njihovo objavljivanje i dijeljenje.

izvor: www.sbonline.net


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI