S požara u Dalmaciji: naporan tempo, situacija se mijenja iz sata u sat

Naši vatrogasci u Dalmaciji
(FOTO: Compas.com.hr)

23.08.2017. | Compas.com.hr
Pregleda: 4713

Lipički Compas bio je u kontaktu s predsjednikom Vatrogasne zajednice Pakrac - Lipik Tomislavom Stokićem koji im je ukratko prenio dojmove te govori kako je situacija iz sata u sat promjenjiva, a posao im najviše otežava bura.




Do podneva još bude dobro, a poslije nastupa najgore vrijeme za vatrogasce budući da je potrebna njihova maksimalna aktivnost i angažman ne bi li se situacija stavila pod kontrolu prije noći jer im tada ne voze kanaderi i air traktori. Odmora i vremena za predah te kad mogu nešto prigristi je vrlo malo, u smjenama su prisutni na požarima, a kako govori samo su jučer gasili na sedam mjesta što uz gašenje predstavlja vrlo naporan tempo prelaska s lokacije na lokaciju u punoj vatrogasnoj opremi.







Stokić dodaje i kako su očite nečije namjere u izazivanju požara jer se neprestano pojavljuje nešto novo, a u trenutku kad su razgovarali, nakon par sati kratkog predaha, čekali su vođu grupe koji poznaje teren te kreće novi radni dan.



izvor: www.compas.com.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI