Festival oktanskog sporta 26. i 27. kolovoza na Glavici

Krešimir Pavelić, Alojz Tomašević, Zlatko Jaroš
(FOTO: M.M.)

23.08.2017. | M.M.
Pregleda: 5738

Na stazi "Glavica" u Požegi koja je u sustavu Ministarstva obrane, a koja je nekada bila značajno mjesto na kalendaru automoto utrka na njoj će se za vikend 26. i 27. kolovoza održati 41. utrka Međunarodnog prvenstva Hrvatske u nekoliko moto disciplina odnosno festival oktanskog sporta na dva kotača najavili su to na današnjoj konferenciji za medije u Županiji Zlatko Jaroš, Krešimir Pavelić i župan Alojz Tomašević.

"Ponosan sam što Županija može biti pokrovitelj ovako važnom natjecanju jer natjecanje u moto utrkama je nositelj razvoja ovoga djela turizma jer po tim utrkama je Požeština daleko i prepoznata, ne samo u Republici Hrvatskoj već i izvan granica naše domovine.

Drago mi je što ćemo uživati u ovom spektaklu te pozivam sve stanovnike Požege i naše Županije da dođu na "Glavicu" 26. i 27. kolovoza uživati i podržati naše domaće vozače te da zajednički uživamo u onomu što će nam vozači omogućiti i pokazati." - rekao je župan Tomašević






"Prošle godine smo sami organizirali utrku na "Glavici" i dobili smo nagradu HMS kao najbolji organizatori za oldtimer utrke.

Iako je rok za prijave vozača prošao mi još uvijek dobivamo prijave te do sada se registriralo oko 130 vozača, a broj dalje raste.

Kasa oldtimer ove godine će imati 10 vozača s prikolicama dok su prošle godine bila samo trojica, dok oldtimer-a ima oko 80 vozača.U cestovnom motociklizmu osim domaćih vozača prijavili su se i iz Križevaca, Italije, Slovenije i dr. mjesta.

Glavica je poslije "Grobnika" jedina i sigurna pista što se tiče utrka, a prvenstvo će se odlučiti baš u Požegi jer je ovo i zadnja utrka tako da uz sve tu je i taj dodatni naboj svih vozača." - rekao je Zlatko Jaroš




Krešimir Pavelić je predstavnik Moto kluba Promet Požega koji je i organizator, jer Igoru Zubiću vjerojatno neće stići dijelovi za motor te neće moći nastupiti.

"Žao mi je što moj prijatelj i odličan vozač Igor Zubić zbog tehničkih problema, a i pada koji je imao na Grobniku neće vjerojatno moći nastupiti tako da ja neću puno pričati nego sve to pokazati u subotu i nedjelju na Glavici.

Žao mi je što nema mlađih vozača ali povratkom i uključivanjem nas starijih koji smo to radili i prije 40 godina nadam se da ćemo pokrenuti mlađe kako bi "Glavica" postala objekt društveno širi gdje će se učiti mladi vozači.

Nadam se da ću ove godine biti i prvak Hrvatske te sada dajem obećanje da ću dati sve što je u mojoj moći i ovoj mojoj mladosti." - rekao je Krešimir Pavelić




Kako se voze utrke dva dana ulaznice će se moći kupiti jednodnevne i dvodnevne te će ulaznica za jedan dan biti 20 kuna, a dva dana 30 kuna.

Treninzi će u subotu krenuti od 8:00 sati te će svaka klasa imati 15 minuta za trening dok utrka u subotu će krenuti oko 14:00 sati i trajati do 19:00 sati, a u nedjelju utrka kreće od 10:00 sati do 18:00 sati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI