Danas je bilo neizdrživo vruće, ali sutra će biti još gore

Toplinski val
(FOTO: Index.hr)

03.08.2017. | Index.hr
Pregleda: 6664

Iako su temperature širom Hrvatske danas bile rekordno visoke, vrhunac nezapamćenog toplinskog očekuje se u petak.

Meteoalarm je tako objavio crveno upozorenje koje se odnosi na cijelu Hrvatsku, a temperature će, s iznimkom istoka zemlje gdje će biti tek stupanj manje nego danas, biti još više i to za stupanj ili dva.

Toplinski val u cijeloj zemlji


Crveni alarm izdan je za područje cijele Hrvatske, a upozorenje se odnosi i na vrlo tople noći. Što se tiče regija, u dubrovačkom području očekuju se maksimalne dnevne temperature od 34-37 stupnjeva. Oko Gospića će se temperature popesti do 39 stupnjeva, baš kao i na području Karlovca.


Na području Požeško-slavonske županije temperature su se tijekom popodneva danas kretale od 33 do 35 stupnjeva, a sutra nas očekuje čak i do 37 stupnja Celzijusa.

Slično će biti i na osječkom, riječkom i zagrebačkom području, dok će najgore biti, kao i ovih dana, u Dalmaciji. Tako se za splitsko područje očekuju temperature do 40 stupnjeva, dok će najgore biti u području grada Knina, gdje će maksimalna temperatura iznositi čak 42 stupnja. Još jednom napominjemo da se radi o temperaturama u hladu, a kako će biti na suncu - bolje je ne provjeravati.

Ako baš ne morate - ne izlazite na sunce

"Akumulaciona toplina je sve veća i jako utječe na ljudsko zdravlje. Temperature će idućih dana biti slične kao i jučer pa i malo više. Problem za ljude su i tople, vrlo tople noći, osobito uz more, te visoke temperature u Gorskom kotaru i Lici i unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Temperature su visoke i u gradovima koji djeluju kao toplinski otoci, znači onima koji imaju malo zelenila i dosta su izgrađeni pa to također povećava temperature. U Splitu je po noći bilo skoro 30 stupnjeva", rekao je danas za Index dežurni prognostičar DHMZ-a.

www.index.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI