Kapitalne investicije za tri sela

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

01.08.2017. | N. Ivanović
Pregleda: 4350

U prostorijama Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu jučer su potpisani ugovori o kapitalnim investicijama čiji su korisnici Vijeće srpske nacionalne manjine grada Pakraca, Vijeća srpske nacionalne manjine Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije te Osnovna škola u Boboti.

SNV je s Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade RH potpisao ugovor vrijedan 800.000 kuna i time osigurao sredstva za obnovu niza društvenih prostorija. U SNV stiglo je 30 projekata od kojih je 12 zadovoljavalo strogo utvrđene kriterije za adaptaciju, izgradnju, rekonstrukciju objekata i prostora za okupljanje pripadnika zajednice. Korisnike su pozdravili saborski zastupnici SDSS-a Milorad Pupovac i Boris Milošević, kao i Saša Milošević, generalni sekretar SNV-a.

Pupovac je izrazio zadovoljstvo što je SNV učestvovao u procesu uređivanja prostora za okupljanje. Sredstva Vlade RH izborena su preko Kluba zastupnika SDSS-a, a stigla su na račun SNV-a kao najviše srpske manjinske institucije. Radi se na tome da sredstva stignu i iz drugih izvora. Podsjetio je da na državnom nivou od 2011. nisu osiguravana sredstva za obnovu socijalne i društvene infrastrukture, izrazivši očekivanje da će se do kraja godine za tu namjenu izdvojiti dodatna sredstva, a da bi njihov iznos za narednu godinu bio veći.


Zamjenik gradonačelnika i predsjednik VSNM-a Pakraca Nikola Ivanović potpisao je tri projekta obnove društvenih domova u selima Branešci, Gornja Šumetlica i Kusonje.


- Dok se u prva dva sela ide na izvođenje građevinskih radova i sanaciju objekata, u Kusonjama je riječ o izradi projektne dokumentacije za izgradnju društvenog doma u najvećem povratničkom naselju Zapadne Slavonije. Radimo ju s ciljem prijave na natječaj kojim je moguće obnoviti društvenu infrastrukturu. S sredstvima iz fondova, nadamo se da ćemo u naredne dvije-tri godine završiti taj dom - rekao je Ivanović.
U Branešcima na osnovu preporuke MO Branešci izršiti će se prenamjena nekadašnjeg `laktofriza` u društvenu prostoriju, na postojećem društvenom domu u Gornjoj Šumetlici će se izvršiti popravak krovišta dok će najveći dio sredstava biti iskorišten za izradu projektne dokumentacije za izgradnju novog društvenog doma u Kusonjima.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI