Već četiri dana ne rade semafori na najprometnijim dijelovima Požege

Ugašeni semafori u Požegi
(FOTO: A.M.)

27.07.2017. | A.M.
Pregleda: 6535

Svi vozači, a i suvozači te pješaci, koji se kreću Požegom mogli su primijetiti kako već neko vrijeme (točnije četiri dana) ne rade semafori na najprometnijim dijelovima Požege.

Naime, na križanjima ulica Osječka i kralja Zvonimira, kod Konzuma i Zvečeva, te malo iznad, na križanju Industrijske i Osječke ulice (kod starog autobusnog kolodvora), semafori su ugašeni i ne signaliziraju promet. 





Ti dijelovi grada su, mogli bismo reći, najprometniji te se gužva stvara i kada semafori funkcioniraju, lako je zaključiti kakvo je stanje sada kada semafori ne rade. Ako se nalazite na glavnoj cesti, baš vas briga jer imate prednost, no ako iz Industrijske želite Osječkom ulicom ići prema centru, onda ste u problemu, kao i kad se s bilo koje sporedne ceste uključujte na glavnu.


Moramo priznati da je ova situacija dosta opasna jer se tim semaforima služe i pješaci koji frekventno cirkuliraju tim dijelom grada što zbog šetnice, što zbog autobusnog kolodvora, trgovina i td.

Pitali smo Grad Požegu, koji je zajedno s Hrvatskim cestama odgovoran za gradske semafore, što je uzrok ovome i čija je krivica što semafori ne rade danima. Gradonačelnik Puljašić nam je rekao da će po ubrzanom postupku učiniti sve kako bi semafori već sutra bili u funkciji, a mi ga držimo za riječ jer nismo sigurni tko bi preuzeo odgovornost u slučaju da se dogodi, ne daj Bože, nešto ozbiljno.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI