Nogometaš Goran Andričić: Puno je odricanja, a najbitnije je ljubav i volja

Goran Andričić
(FOTO: K.P.)

26.07.2017. | K.P.
Pregleda: 4659

Igrač Goran Andričić slovi za najboljeg igrača protekle natjecateljske sezone u NK "Lipik 1925" Lipik. Stoga je ovo bio povod za razgovor s ovim iskusnim igračem na poziciji prednjeg veznog, a ponekad i napadača, koji razmišlja i o tome da svoju nogometnu karijeru završi upravo ovdje – u Lipiku.




"Prvi nogometni koraci su mi bili u NK "Borac" u Kuzmici. Nakon toga otišao sam u Slaviju u Pleternicu kao pionir i poslije se vratio u Kuzmicu. Kasnije sam otišao u juniore Kamen Ingrada i tamo smo igrali prvu ligu kao i seniori", započinje svoju nogometnu priču 34 – godišnji Goran Andričić, inače Požežanin s adresom u Daruvaru.


`Pripreme uz more donesu neku posebnu draž`


Svoju reputaciju gradio je u pleterničkoj Slaviji, gdje je nastupao za seniore već sa 17 godina. Među `plavima` proveo je četiri godine. Nakon toga stekao je epitet najboljeg strijelca u Kuzmici, koja je u to vrijeme slavila naslov prvaka u 1. ŽNL. "I onda me uprava Lipika kontaktirala i tako sam prešao u Lipik s kojim sam osvojio prvu županijsku ligu i četvrtu ligu", dodaje Goran koji se s loptom krenuo družiti s osam godina. Svojevremeno bio je i na provjeri u NK "Dinamo" Zagreb, gdje je u najranijoj dobi pokazao izniman talent.

No to nije sve, golove je, pak, nastavio zabijati i u pakračkom Hajduku, a nedugo zatim zbog osobnih prilika odlazi u Dubrovnik, gdje nastupa za NK "Dubrovnik 1919". "Brzo sam se uklopio i super su me prihvatili. Prvo sam igrao stopera pa sam poslije prešao na zadnjeg veznog. Bilo mi je lijepo dolje i pripreme uz more donesu neku posebnu draž", priča nam lipički stoper koji se usprkos poslovnim ponudama u Dubrovniku ipak odlučio za povratak u Slavoniju.

Od trenera do igrača

Goran se okušao i u ulozi trenera jedne polusezone u Siraču. Priznaje da se dobro snašao u trenerskim vodama, ali premda je to razdoblje bilo naizgled kratko nije mogao puno utjecati na ekipu. Ali sam, kaže Goran, savjetima pomogao ekipi da napreduje. Na pitanje je li bolje biti igrač ili trener, Goran je jasan: "Lakše je biti igrač nego trener. Kao igrač ne vidiš toliko gdje griješiš, ovako kao trener sve vidiš pa bude više i nervoze."




Ponovno u Lipiku: `Atmosfera je odlična, ovdje završavam karijeru`

Prošle zime Goran je ponovno zaigrao u dresu Lipika. Nosi broj 10. Za njegov povratak, tvrdi, zaslužni su tajnik Mario Egredžija i trener Tomislav Kužilek. "Prošlu sam sezonu odigrao samo jesenski dio i zabio sam šest golova. Završili smo na četvrtom mjestu, ali smo prvi dio prvenstva bili na dnu tablice. Uspjeh je što smo sad napravili dobru ekipu i napadamo na prvo mjesto", zadovoljan je Goran.

Bez odricanja nema uspjeha

Da bi se postigao uspjeh u nogometu i općenito u drugim životnim stvarima, nije dovoljan samo talent. "Prati dosta odricanja, ali je ključna velika volja i ljubav prema nogometu. Puno sam trenirao kroz svoju karijeru i nisam baš imao vremena za druge zanimacije", iskren je Požežanin.




"Planovi za ovu sezonu su da se ide na prvo mjesto i da se ode korak više da bi se klub popeo stepenicu više. Dobro ćemo se pripremiti i nadamo se uspjehu", zaključuje lipički nogometaš.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI