Smiljanić: Robna kuća će pričekati bolja vremena

08.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 13940

Dok su se četiri ruševine u Pakracu počele krčiti uz pomoć Hrvatske vojske, većina njih ostaje netaknuto jer Grad nema dopuštenje vlasnika. Dvije velike zgrade, jedna prekoputa druge, nekadašnja Robna kuća i tzv. "Kuća Grgurić" u samom centru grada čini se još dugo će izgledati ovako, kao da je jučer bio rat. Prema riječima Marije Čar, pročelnice za graditeljstvo i komunalne djelatnosti u Gradu Pakracu, Grad ne može ništa s njima učiniti ni raskrčiti ih bez dozvole vlasnika.

Tvrtka PPK Bjelovar prije dvije godine je kupila poduzeće Budućnost u stečaju, koja je vlasnik Robne kuće i suvlasnik Kuće Grgurić. Direktor PPK trenutačno ima većih briga nego što je adaptacija ovih zgrada.

- Zašto pitate za zgrade, a trebali biste pisati o problemima s kojima se susrećemo mi koji želimo uložiti u Pakrac. Ono što ja proživljavam sa sudstvom, to je prava tema za pisanje. Kupio sam poduzeće u stečaju prije dvije godine za 5,7 milijuna kuna, a tijekom proteklog sam razdoblja izgubio sigurno milijun kuna - kaže razočarano Petar Smiljanić, direktor PPK Bjelovar.


Smiljanić se požalio na sporost Trgovačkog suda u Slavonskom Brodu, na stečaj koji prema njegovim riječima još nije gotov te takvo stanje naveo kao glavni razlog zašto još nije krenuo s adaptacijom spomenutih zgrada.


- Planirao sam ondje otvoriti supermarket i poslovne prostore u gornjoj etaži, no svi moji planovi sada su zamrznuti - kaže direktor PPK Bjelovar, dodavši kako ima skoro 20.000 kuna svakog mjeseca ratu za kredit koji je podigao kada je kupovao Budućnost. Naveo je kako je dolaskom u Pakrac otvorio pet malih prodavaonica, također nekadašnje Budućnosti, gdje je zaposleno 14 radnika. Kaže da zgrade u Pakracu ne planira prodati, nego će pričekati bolja vremena da ih renovira.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI