Kupce dočekuju zaključana vrata i kratke obavijesti: ‘Cijenjeni kupci…’

Konzum
(FOTO: ilustracija- Google)

12.07.2017. | Sb Online
Pregleda: 15000

Ovih je dana počelo zatvaranje prvih, neprofitabilnih prodavaonica trgovačkog lanca Konzum, a kupce na vratima dočekuju obavijesti o idućoj najbližoj trgovini.

"Cijenjeni kupci, prodavaonica se trajno zatvara. Svoju kupnju ubuduće možete obaviti u najbližoj Konzumovoj prodavaonici na adresi Ante Starčevića bb”, stoji u obavijesti na vratima Konzuma zatvorene Konzumove prodavaonice u ulici Put Gimnazije, na Vidicima, Šubićevcu te u Dubravi. To je samo jedna od 105 prodavaonica tog trgovačkog lanca koje će u sklopu restrukturiranja biti zatvorene diljem zemlje do kraja godine. Od tih 105 neprofitabilnima su ocijenjene 22 i one će, pak, biti zatvorene do 30. srpnja.

‘Kupovat ću na drugom mjestu’


"Nije me briga što je zatvorija ovaj Konzum nasuprot suda. Marendu ću kupovati na drugon mistu. Veći je problem što mladi nemaju di raditi i što će s pravom iseliti iz Hrvatske. Vlada će požaliti zbog stvari koje rade”, komentira jedan Šibenčanin.


No, Šibenčanka Ivana ne smatra da je gubitak posla za trgovkinje u Konzumu tolika tragedija. "Mislim da je za trgovkinje koje su radile u Konzumu ovo najbolje stvar koja im se mogla dogoditi. Nakon početnog šoka od otkaza, već će se nekako snaći i više, nadam se, neće raditi za gazdu koji ih je iskorištavao za ponižavajuće niske plaće. Ako ne napravimo rez nikada nećemo ići dalje. O svemu je trebalo misliti mnogo prije, kada je Konzum preuzeo monopol na tržištu”, kazala je ona za Šibenik.in.

80 posto radnika u druge trgovine

Iz Konzumove uprave već su ranije poručili kako je zatvaranje prodavaonica nužno kako bi se postigla operativna stabilnost i održivost poslovanja te očuvala radna mjesta.

"U navedenim trgovinama ukupno je zaposleno 870 radnika, od kojih očekujemo da će više od 80 posto biti raspoređeno na radna mjesta u druge, obližnje Konzumove prodavaonice. U drugim dijelovima Hrvatske, s naglaskom na obali i otocima, Konzumu trenutačno nedostaje oko 250 radnika što je posljedica problematike sezonskog zapošljavanja, ali i izrazite nemobilnosti radne snage u Hrvatskoj.

www.sbonline.net


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI