Gradonačelnik Darko Puljašić posjetio mađarski grad Baju i poznatu Bajsku fišijadu

Puljašić u Baji
(FOTO: Pozega.hr)

10.07.2017. | Pozega.hr
Pregleda: 5305

Nakon što je proljetos potpisan sporazum o bratimljenju s gradom Baja u Mađarskoj, Grad Požega proteklog je vikenda sudjelovao na gastro-kulturnoj manifestaciji "Fišijada" u prijateljskom gradu, koja se već tradicionalno održava druge subote u srpnju na glavnom trgu u centru Baje.

Gradonačelnik Darko Puljašić sa svojim se zamjenikom Ferdinandom Trohom u Baji susreo s tamošnjim gradonačelnikom Róbertom Fercsákom, Angelom Šokac Marković, predsjednicom Hrvatske lokalne samouprave, Vesnom Halugom, generalnom konzulicom u Pečuhu i Josom Ostrogoncem, predsjednikom Saveza Hrvata u Mađarskoj. Bila je to prilika za upoznavanje dvaju gradonačelnika i razgovor o budućoj suradnji dvaju gradova te njihovom daljnjem kulturnom, znanstvenom i gospodarskom povezivanju.

Tradicionalna Fišijada, kulturno-zabavna i gastronomska manifestacija, pokrenuta je još 1996. godine u povodu obilježavanja 300. obljetnice proglašenjem grada Baje. Nadaleko poznati bajski riblji paprikaš svake se godine kuha na središnjem gradskom Trgu Svetog Trojstva i okolnim ulicama u oko dvije tisuće kotlića, a pučku veselicu svake godine posjeti više desetaka tisuća sudionika i gostiju, među njima i bačkih Hrvata, ali i gostiju iz Hrvatske.


izvor: www.pozega.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI