Predsjednica Županijske skupštine je Josipa Miličević

Josipa Miličević
(FOTO: Mateja Barukčić)

26.06.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 9789

Županijsku skupštinu Požeško-slavonske županije čini 37 članova; 23 iz koalcije HDZ/HDSSB/HSLS/HSU, sedam članova SDP-a, tri s kandidacijske liste grupe birača čije je nositelj bio Željko Kalić, dva iz HSS-a i dva iz MOST-a. Oni su danas na konstituirajućoj sjednici izabrali novu predsjednicu Županijske skupštine, Josipu Miličević.



Za potprijedsjednike izabrani su Antonija Jozić i Marijo Seleši, svi s koalicijske liste HDZ/HDSSB/HSLS/HSU.





Na dnevnom redu bili su:

1. Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Požeško-slavonske županije za 2016. godinu
2. I. Izmjene i dopune Proračuna Požeško-slavonske županije za 2017. godinu i projekcija za 2018. i 2019. godinu - Prijedlog
3. Suglasnost na Godišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije za 2016. godinu
4. Prijedlog Odluke o izradi III. Izmjena i dopuna Prostornog plana Požeško-slavonske županije
5. Prijedlog Odluke o mjerama zaštite šuma od protupravnog prisvajanja, korištenja i drugih protupravnih radnji, te provođenja šumskog reda u šumama šumoposjednika na području Požeško-slavonske županije
6. Prijedlozi rješenja o imenovanjima skupštinskih radnih tijela
a) Komisije za statut i poslovnik
b) Odbora za financije i proračun
c) Odbora za društvene djelatnosti
d) Odbora za komunalne djelatnosti, prostorno uređenje i zaštitu okoliša
e) Odbora za gospodarstvo





Nakon što je župan Tomašević iznio financijski izvještaj za 2016. godinu i spomenuo dugove prijašnje vlasti i Ronka, SDP se javio za repliku i istaknuo kako većina stvari spomenuta u financijskom izvješću zapravo nije ili je samo djelomično napravljena, na što je gospodin Cesarik dodao kako bi se trebali suzdržati od spominjanja onih koji nisu prisutni.



"Ronko je Županijsku upravu za ceste na silu ugasio i tadašnjeg ravnatelja Žuc-a natjerao da ga dovede u stečaj, tad su svi dugovi Žuc-a pali na leđa županije. Ogovorno tvrdim da je Ronko elementarna nepogoda PSŽ i da nije štete od Žuc-a iz 2006./2007. godine, naša županija ne bi bila najsiromašnija županija u Hrvatskoj", ističe Franjo Lucić.



"Ronko nije kriv za financijske poteškoće koje županija ima jer tad nije bio na vlasti i to svi u županiji znaju. Gotovo sve rečeno je neistina i zna se pod čijim su vodstvom dugovi nastali. Reći za nekoga da je elementrna nepogoda ne samo da je uvreda, već je sramota", završio je dr. Cesarik.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI