Biskup Škvorčević krstio peto dijete u obitelji Grgić

Obitelj Grgić
(FOTO: Požeška biskupija)

24.06.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 6479

U predvečerje svetkovine Presvetog Srca Isusova, 22. lipnja požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa župnikom Milanom Vidakovićem, ravnateljem Katlličke mosnovne škole u Požegi Želimirom Žuljevićem te župnim vikarom Krunoslavom Jurakovićem predvodio je euharistijsko slavlje u crkvo sv. Luke Evanđelista u Novskoj tijekom kojega je krstio Mariju, peto dijete Vlade i Sanje Grgić. U pozdravu je kazao kako se ljubavi Presvetog Srca Isusova koja je pobijedila smrt pridružila bračna ljubav Vlade i Sanje Grgić te je rođenjem petog djeteta pridonijela pobjedi života u Hrvatskoj. Čestitao im je na tom opredjeljenju i kazao da u svetom krštenju povjeravamo njihovu Mariju toj istoj Isusovoj pobjedničkoj ljubavi da u njoj nađe svoju sudbinu i smisao.

U homiliji biskup se osvrnuo na naviješteni ulomak iz Druge Poslanice sv. Pavla Korinćanima te protumačio Apostolovu tvrdnju da ih je zaručio s Kristom. Među ostalim je kazao kako smo u krštenju na dubok sakramentalan način združeni s Kristom i da s može govoriti kako je to svojevrsno zaručništvo s njime, zajedništvo u kojem se živi ista sudbina, biva pokretan istom ljubavlju i postaje usmjeren prema istom cilju. To zaručništvo ima svoje posebno očitovanje u sakramentalnom braku u kojem suprug i supruga nastoje živjeti odnos koji postoji između Krista i Crkve i čija ljubav postaje donositeljicom života. Biskup je kazao kako je bračno sakramentalno zajedništvo Vlade i Sanje Grgić, potpomognuto snagom Isusove ljubavi postalo plodno životom, obogaćeno petim djetetom, koje krsnim otajstvom biva uronjeno u taj isti dinamizam Isusove ljubavi koja pobjeđuje smrt. Čestitao im je što brak i obitelj nisu sveli na račun materijalne isplativosti, nego svjedoče da žive u višim koordinatama u kojima ljubav pobjednica daje smisao životu. Još je na temelju naviještenog evanđelja posvijestio nazočnima važnost molitve po modelu Isusova Očenaša, koja je trajno življenje svijesti kako smo u Isusu Kristu sinovi i kćeri Božje, sloboda koja u ljubavi pronalazi uporište svoga djelovanja.

Na svršetku slavlja biskup je poželio obitelji Grgić obilje radosti i ispunjenja smislom u uzajamnoj potpori, požrtvovnosti i predanju. Susreo se nakon mise s članovima obitelji, razgovarao napose o odgoju djece, uručio im darove a roditeljima novčanu potporu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI