U Pleternicu stižu natjecatelji iz SAD-a, Mađarske, Slovenije, Srbije...

Konjički turnir
(FOTO: M.J.)

20.06.2017. | M.J.
Pregleda: 6605

U Pleternicu stiže najbolji konjički turnir u ovom dijelu Europe, odlična organizacija iz godine u godinu pleterničkom je turniru donijela puno pozitivnih bodova u svjetskoj organizaciji, pa je i sam turnir dobio novu dimenziju.

Najavljujemo međunarodni konjički turnir koji se po prvi puta u Hrvatskoj održava na ovoliko velikoj razini. Radi se o CAI turniru sa 3 zvjezdice prema svjetskoj konjičkoj organizaciji što je po prvi puta da takav turnir imamo u našoj domovini. 2008. godine smo osnovali konjički klub upravo sa ciljem organizacije ovakvih događaja i veliko nam je zadovoljstvo da smo stigli do ove razine – rekao je Domagoj Katić, pleternički dogradonačelnik na tiskovnoj konferenciji.




Početak turnira uobičajeno je rezerviran za detaljne lječničke preglede koji će se obaviti u petak ujutro, nakon čega slijedi dresurna utrka u 14,00 sati na pleterničkom "vašaru".


U subotu imamo maraton, to je možda najatraktivniji dio, za što smo se kao organizator dodatno potrudili, postavili smo sedmu prepreku pa će to biti još atraktivnije, ali i zahtjevnije za konje i vozače. Nedjelja je standardno dan koji okupi najveći broj gledatelja, tada se vozi utrka čunjeva, a ono što je evo ove godine posebna atrakcija je kategorija ponija. Izuzetno sam radostan što ćemo evo u Pleternici dobiti mađarsku reprezentaciju koja će odrađivati svoju normu za Svjetsko prvenstvo – dodao je Katić.

Zaista se može očekivati vrlo atraktivan program, uzbudljivo natjecanje te odličan provod na pleterničkom turniru koji je sve atraktivniji natjecateljima, pa tako ove godine stižu natjecatelji iz SAD-a, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Srbije te naravno iz Hrvatske.

Ulaz je besplatan sva tri dana, a biti će i besplatno jahanje za djecu. Ono što je već pomalo tradicija je da ćemo imati predstavljanje naših poduzetnika kroz sajam poduzetništva čime želimo promovirati naše poduzetnike brojnim posjetiteljima. U nedjelju imamo sajam udruga gdje naše udruge mogu posjetiteljima prezentirati svoj rad tokom čitave godine, a istog dana će i naši lovci kuhati čorbanac koji će biti prodavan u humanitarne svrhe – izvjestila je Marija Šarić, direktorica PLINK-a.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI