Radni sastanak povjerenika za Pastoral požeške biskupije

Radni sastanak
(FOTO: Požeška biskupija)

14.06.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 2985

U Dvorani sv. Lovre Biskupskog ordinarijata u Požegi, 12. lipnja održan je radni sastanak povjerenika Požeške biskupije u pripravi za Treći biskupijski euharistijski kongres o 20. obljetnici Požeške biskupije, koji će se slaviti 20. rujna ove godine. Na početku rada nazočne je pozdravio požeški biskup Antun Škvorčević, ukratko predstavio program Kongresa te povjerenike upoznao s njihovom zadaćom u pripravi Kongresa. Budući da će na Kongresu sudjelovati svi slojevi vjernika Požeške biskupije, kako je to istaknuto i u kongresnom Proglasu na nedavnu svetkovinu Duhova, povjerenici za pojedino pastoralno područje trebaju preuzeti brigu o njihovom organiziranom dolasku na ovo slavlje: ministranti, lektori, pjevači, mladi, obitelji, učenici i djelatnici iz katoličkih škola Požeške biskupije, članovi crkvenih pokreta i udruga, vjernici djelatni u zdravstvu, prosvjeti, hrvatskoj vojsci, policiji, vatrogascima, različitim građanskim udrugama. Biskup je istaknuo kako Pastoralni centar u Požegi koji djeluje pri Katehetskom uredu i kojem je na čelu njegov predstojnik Robert Mokri treba s naslova župne kateheze koordinirati svim zadaćama za koje su zadužena pojedina povjerenstva, te u tom smislu i svim onim kongresnim programima koji su povezani s djelovanjem pastoralnih povjerenstava. Potaknuo je povjerenike da na ovom susretu razmotre sve ono što je potrebno učiniti prije ljetnog odmora kako bi u rujnu mogli što lakše ostvariti neposrednu pripravu za Kongres.

Potom je Robert Mokri, voditelj Pastoralnog centra s pojedinim povjerenicima definirao što je potrebno učiniti ovih dana u pripravi Kongresa. Ivan Certić, povjerenik za mlade zadužen je za organizaciju večernjeg programa uoči Kongresa te cjelonoćno bdijenje u Katedrali koje će animirati mladi podijeljeni prema deset biskupijskih dekanata. Prof. Ana Matković, voditeljica biskupijskog Centra »Pro vita et familia« i trajni đakon Ivo Grbeš, u suradnji s biskupijskim Caritasom vodit će brigu za obitelji s brojnom djecom. Dragoslav Kozić, povjerenik za bolnički pastoral potaknut će na sudjelovanje članove Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara u Požeškoj biskupiji te Hrvatsko katoličko liječničko društvo, kao i sve ostale bolničke djelatnike, dok će vojni kapelan Željko Volarić u suradnji s Vojnim ordinarijatom dogovoriti način sudjelovanja predstavnika Hrvatske vojske i policije na kongresnom slavlju. Za predstavnike župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća zadužen je kanonik Mario Sanić, a budući da je Treći biskupijski kongres ujedno i susret svih ministranata Požeške biskupije, za njih, kao i za lektore zadužen je Ljubiša Krmar. Sudjelovanje članova kulturno-umjetničkih društava organizirat će kanonik Antun Ćorković, a sudjelovanje molitvenih zajednica i crkvenih udruga povjereno je vjeroučitelju Zvonimiru Zeleniki. Osobiti naglasak predstojnik Mokri je stavio na zadaće koje ima Povjerenstvo za medije kojem je na čelu Marijan Pavelić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI