Trenkovčani sele u 2. ŽNL, Požega superefikasna za kraj sezone

NK Požega
(FOTO: M.J.)

05.06.2017. | M.M./sportalo.com
Pregleda: 9860

U nedjelju je spušten zastor na još jednu sezonu u 1. ŽNL u kojoj se najboljom pokazala Požega koja je došla do povijesnog naslova prvaka. Napravila je Podoljakova momčad nešto što nitko prije nije ostvario, u 22 odigrana kola, prvom pratitelju su pobjegli nevjerojatna 23 boda. Dakle u svakom kolu su stvorili bod prednosti pred Kaptolom! U samo dvije utakmice Požega nije pobjedila, na gostovanju u Vidovcima su remizirali, a u Kutjevu doživjeli jedini poraz. Posljednje kolo u kojem je predsjednik ŽNS Drago Lucić Požežanima je uručio pehar i medalje, a slavljenički su igrači Požege odradili posljednji dvoboj protiv BSK-a. Čak 9 golova primili su vratari gostiju, a naravno, najraspucaniji je bio Miroslav Lujić koji je sa nova 4 pogotka došao do 27 golova u sezoni, čak 8 više od prvog pratitelja, Branka Sadileka.




I Sadilek je zabio na kraju sezone, no njegov pogodak bio je dovoljan tek za ublažavanje poraza Kaptola u Vidovcima. Dinamo je upisao 3:1 pobjedu kojom je potvrdio ostanak u 1. ŽNL i sljedeće sezone. Nakon čak 12 kola na posljednjem mjestu Dinamo se spasio pobjedama u posljednja dva kola i poslao Slogu u 2. ŽNL. Sloga se od prvoligaškog društva oprostila novim porazom, ovoga puta pali su u Kuzmici rezultatom 4:2.






Kutjevo je sezonu zaključilo uvjerljivom pobjedom nad Slavenom koji se očito zadovoljio sezonom u onom trenutku kada je osigurao ostanak pobjedom nad Dinamom pa su prilično "rekreativno" odradili utakmicu protiv Kutjeva. Croatia je slavila na svom terenu rezultatom 2:0 protiv Jakšića, kod njih nije bilo opuštanja bez obzira što su kolo prije kraja matematički osigurali ostanak.




U Mihaljevcima se od aktivnog branjenja oprostio dugogodišnji kapetan i vratar Croatije Ivan Vinković, pa je utakmica bila i pomalo svečarska. I u Velikoj je slavila domaća momčad, Papuk je tako zaključio savršeno domaće kolo s maksimalnih 18 bodova za domaće. Veličani su sa 2:1 bili bolji od Lipika.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI