Duhovno bdijenje mladih u požeškoj Katedrali

Krunoslav Siroglavić
(FOTO: M.M.)

05.06.2017. | M.M.
Pregleda: 5588

Uoči svetkovine Pedesetnice, 3. lipnja mladi župe sv. Terezije Avilske predvođeni župnim vikarom Krunoslavom Siroglavićem, zatim framaši, časne sestre redovnice, članovi molitvene zajednice »S Marijom za Život«, učenici požeških katoličkih škola te mladi koji svake subote sudjeluju u pripremi euharistijskih klanjanja za mlade i studente grada Požege, sabrali su u požeškoj Katedrali na duhovsko bdijenje. S mladima su na bdijenju sudjelovali i ovogodišnji kandidati za sakrament Svete Potvrde iz spomenute župe.

Program je započeo u 20 sati poticajem na sabranost, a zatim je župni vikar Siroglavić praćen mladima u procesiji donio Presveti Oltarski Sakrament i izložio ga na oltaru. Nakon čitanja ulomka iz Djela apostolskih koji opisuje događaj Pedesetnice (Dj 2,1-11), svi prisutni zazvali su Duha Svetoga pjevajući duhovne pjesme i moleći zajedno himan Duhu Svetome. Zatim su predstavnici ovogodišnjih krizmanika čitali tekstove koji opisuju svaki od sedam darova Duha Svetoga i molili kako bi bili otvoreni za njihovo primanje sljedećega dana. Nakon svakoga pročitanog teksta krizmanici su donosili jednu svijeću pred Isusa i u simbolici dara za kojeg se molilo stavili na predviđeno mjesto pred oltarom. Zatim je uslijedila kratka meditacija praćena pozadinskom glazbom koja je imala ulogu ohrabriti krizmanike da i oni jednoga dana postanu nositelji euharistijskih klanjanja za mlade subotom u Požeškoj Katedrali i drugih župnih događaja.

Otpjevavši pjesmu Rijeke žive vode, svatko je u tišini zahvalio za duhovsko bdijenje. Na koncu klanjanja, nakon završnog blagoslova dok se Presveto pohranjivalo u svetohranište, svatko je od prisutnih mogao doći do oltara i otkriti za sebe jedan od plodova Duha Svetoga za koji je odlučio posebno moliti na samu svetkovinu Duhova. Nakon bdijenja, mladi su se još neko vrijeme zadržali u druženju na trgu ispred Katedrale.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI