U Pleternici u 12:00 sati počinje ponovno prebrojavanje glasova

Hrvoje Galić, kandidat za gradonačellnika Pleternice na Nezavisnoj listi "Za bolje sutra"
(FOTO: M.P.)

25.05.2017. | A.M.
Pregleda: 14312

Nezavisna lista Za bolje sutra s nositeljem liste u Pleternici Hrvojem Galićem uložila je prigovor Županijskom izbornom povjerenstvu "protiv privremenih rezultata lokalnih izbora za gradonačelnika grada Pleternice i gradsko vijeće grada Pleternice objavljenih na stranicama Državnog izbornog povjerenstva i nezakonitih izbornih radnji tijekom i nakon zatvaranja biračkih mjesta."

Tako su u prigovoru, između ostalog, zatražili i novo prebrojavanje glasova za gradsko vijeće i za gradonačelnika Pleternice koje počinje danas, 25. svibnja, u 12:00 sati u Pleternici.

NL Za bolje sutra sumnja u pobjedu HDZ-ove kandidatkinje Antonije Jozić jer, kako navode u prigovoru: "Nakon zatvaranja birališta počele su nam stizati pritužbe naših promatrača kako nisu mogli dobiti na uvid zapisnike s birališta kako bi ih fotografirali ili na bilo koji drugi način dobili materijalni dokaz stvarnog stanja nakon prebrojavanja glasova. Odmah smo posumnjali na moguće manipulacije te se uputili pred zgradu Grada no i tamo nam je onemogućen pristup i uskraćene informacije. Puna četiri sata su iza zatvorenih vrata trajale sumnjive radnje da bi tek oko 23 sata rezultati otišli u Poreznu upravu u Požegu. Sumnjamo na izbornu prijevaru pogotovo jer je HDZ-ova kandidatkinja pobijedila u prvom krugu s jako malim postotkom( nekoliko desetaka glasova)".


Uskoro više o ovoj temi na 034 Portalu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI