Lipik ponovno u društvu svjetske elite 3x3 košarke

FOTO: streetballipik

18.05.2017. | M.B.
Pregleda: 2356

Zadržati poziciju u Top 3 svjetskih organizatora 3x3 challengera, i po pitanju kvalitete ekipa, ali i u organizacijskom smislu, putem live streaminga i tv prijenosa na Arenasport televizi i kroz druge medije doći do što većeg broja ljudi, kao i što kvalitetnije brendiranje događanja i promocija grada, najvažniji su ciljevi nadolazećeg Cedevita Lipik 3x3 Challengera koji će u Lipiku biti organiziran 30. lipnja i 1. srpnja.

Istaknuto je to danas na Tiskovnoj konferenciji koja je održana u konferencijskoj dvorani Quella Toplica Lipik, a na kojoj je predstavljen ovaj društveno – sportski događaj koji je lani poprimio svjetske razmjere.

Kratku prezentaciju pripremio je Ivan Puščenik, predsjednik Udruge "Libox" čiji će članovi i ove godine, već 19. godinu u nizu, u Lipiku organizirati ovaj spektakularni 3x3 košarke, urbano najpopularnijeg i najbrže rastućeg sporta prema istraživanju Međunarodnog olimpijskog odbora.


– Naš dugogodišnji rad, a prije svega organizacija lanjskog challengera prepoznata je od strane našeg partnera FIBA-e, ali i od velikih korporacija koje su se ove godine sponzorski uključile u projekt. Stoga smo vrlo ponosni što ime našeg turnira nosim brend Cedevite, prema službenim podacima trećeg najjačeg brenda u regiji, a nastavljene je i dodatno oplemenjena suradnja s ostalim sponzorima, prije svih s našim "Zlatnim sponzorom", Heineken – Laško. Velika je to i važna stvar za cijenu našu sredinu.


I ove godine će na turniru nastupiti 16 ponajboljih ekipa, još uvijek čekamo alokaciju od strane FIBA-e i vjerujem da bi kroz dva tjedna trebali znati koje ćemo ekipe gledati u Lipiku. Već sada mogu reći da je interes ogroman jer osim ekipa koje su igrale lani, interes za nastupom na našem Challengeru pokazale su i ostale ekipe iz Španjolske, Francuske, Rusije, Njemačke, Švedske, Ukrajine, Češke, Italije, Turske, Nizozemske, Slovačke, Danske i i naravno iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i BiH. Od trenutno 15 najjačih 3x3 ekipa u svijetu, njih 13 je zainteresirano igrati u Lipiku pa vjerujem da ćemo i ove godine u Lipiku imati privilegiju gledati svjetsku kremu 3x3 košarke, rekao je Pušćenik koji je predstavio i web stranicu svih 13 svjetskih 3x3 Challengera www.fiba.com/3x3challengers/2017 , na kojoj je Lipik, kao "Najmanja svjetska metrpola ulične košarke", u društvu svjetskih metropola poput Moskve, Sao Paola, Bukurešta, Haaga, Penanga, Nanjinga, Ulambatora i ostalih.

Puščenik je također naglasio kako očekuje da će medijski doseg lipičkog challengera ove godine dosegnuti brojku od milijun ljudi. Zahvaljujući tv prijenosu poluzavršnice i finala putem Arenasport televizije, slika iz Lipika će ići u Hrvatsku, Srbiju i BiH, a challenger će biti moguće oba dana pratiti i u cijelom svijetu zahvaljujući live.




Pobjednik i finalist Lipika direktno u Kanadu

Organizatori Cedevita Lipik 3x3 Challengera su posebno ponosni na činjenicu da će zahvaljujući povjerenju FIBA-e, u Lipiku biti organiziran prvi europski interkontinentalni Challenger od kada FIBA provodi 3x3 natjecanje u ovom formatu. To znači da će pobjednik i finalist ovogodišnjeg challengera u Lipiku izboriti direktan plasman na Masters 3x3 World toura koji će biti organiziran u kanadskom gradu Saskatoon.

Riječi pohvale nije krio ni Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika koji je više puta istaknuo kako je veliko zadovoljstvo i čast biti gradonačelnik grada koji je postao svjetski poznat upravo zahvaljujući 3x3 challengeru i što je Lipik u društvu tako velikih svjetskih metropola.

– Zahvaljujem se svima vama koji ste u organizaciji Cedevita Lipik 3x3 Challengera, što ste istrajali sve ove godine, što ste bili uporni i vjerovali u svoju viziju. Turniri ulične košarke su u početku bili organizirani kao vid zabave i obogaćivanja vaših života novim društvenim sadržajem. S vremenom je taj događaj rastao i narastao do svjetske razine. Vi ste potvrda kako je sve moguće, bez obzira gdje živjeli i u kakvim teškim vremenima radili. Lipiku i cijelom ovom kraju su najpotrebniji upravo takvi ambiciozni i sposobni ljudi koji imaju ideju i viziju i koji su spremni svojim sposobnostima i iskustvom tu viziju pretoče u konkretna djela. Grad Lipik je uvijek bio uz svoj challenger, tako će ostati i dalje uz želju da i ove godine budete svjetski broj 1 i da svi zajedno na ovaj način promoviramo i Lipik, ne samo u Hrvatskoj i susjednim državama, nego i u Europi i cijelom Svijetu, rekao je gradonačelnik Kasana.

Predstavljajući Cedevita Lipik 3x3 Challenger 2017. Puščenik je dodao da, osim vrhunskog sportskog sadržaja, i ove godine neće nedostajati dodatni sadržaji poput pokazne škola košarke za djecu, po prvi puta će biti organizirana i međunarodna sudačka akademija, a posjetitelje očekuju zanimljiv zabavni program i sadržaji, bogata ugostiteljska ponuda, bogate nagradne igre te legendarni party (petak i subota) u prostoru nekadašnje robne kuće "Budućnost".


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI