Požeški HSLS-ovci prvi objavili konkretan program

HSLS program
(FOTO: HSLS)

16.05.2017. | A.M.
Pregleda: 3875

Prije nego je započela službena kampanja, požeški HSLS-ovci objavili su na svojoj Facebook stranici "HSLS Požega" svoj Program za Grad Požegu. Istaknuli su kako to nije predizborni program, nego program za razdoblje 2017.-2021. te dodali kako se program nikome neće nametati, a da će biti dostavljen i budućem gradonačelniku kao inspiracija za njegov rad.

Iz požeškog HSLS-a ističu kako nije sve što se u Gradu radi loše. Stoga u Programu, kojeg su saželi na 20-ak stranica, govore o tome što bi mijenjali. Zagovaraju racionalnije trošenje proračunskog novca i zaokret u politici Grada. – Iz Grada koji brine o svojim građanima kroz socijalne programe u Grad koji brine o građanima ulaganjem u investicije, gospodarstvo i mlade. U programu nedvosmisleno kažu da bi racionalizirali rashode za zaposlene i materijalne troškove, da bi ukinuli mnoga socijalna davanja, a udruge bi dobivale novac samo za projekte. Rashode bi smanjili za 10-ak milijuna kuna godišnje pa bi imali prostora obrtnike i male poduzetnike osloboditi plaćanja većeg dijela spomeničke rente, komunalne naknade i poreza na tvrtku. S više novca koji bi gospodarstvenicima ostao, oni bi se mogli razvijati i otvarati nova radna mjesta. Teško je 20-ak stranica sažeti u nekoliko rečenica pa iz HSLS-a pozivaju sve da pročitaju program.

Zanimalo nas je kakav su na objavu programa reagirali građani pa smo za komentar upitali predsjednicu požeškog HSLS-a, Ivonu Takač.


"Program je objavljen i promoviran nekoliko dana. Poveznica do Programa bila je prikazana preko 5000 ljudi, a otvorilo ga je svega 25. Dakle, programi nikoga ne zanimaju, zbog čega smo iznimno razočarani."


Na pitanje kakav uspjeh za požeški HSLS očekuje na izborima, Ivona odgovara: "Ako birači prouče programe svih stranaka i nezavisnih listi, onda očekujem da će naša lista, lista broj 3 ostvariti iznimno dobar rezultat – najmanje 2 mandata. Ako birači ne nađu 2 sata vremena, da do nedjelje prouče sve programe, onda će glasovati po tome koji ih je poznanik najviše dojmio ili kome se osjećaju dužnima dati glas. Ovo su slobodni i tajni izbori i sve je na biračima."

Program možete preuzeti na: www.facebook.com/HSLSPozega/


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI