Obnovljena područna škola u Tekiću

Škola u Tekiću
(FOTO: Ps županija)

16.05.2017. | M.B./pszupanija.hr
Pregleda: 5010

Jučer je u Tekiću otvorena obnovljena Područna škola OŠ Mladost iz Jakšića.  Projekt je napravljen u suradnji Požeško-slavonske županije, Regionalne razvojne agencije Panora i OŠ Mladost Jakšić, a ukupna odobrena vrijednost projekta iznosi preko 500 tisuća kuna.

Svečanosti otvorenja nazočili su brojni mještani Tekića, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević i drugi.

"Moja je odluka bila da nema ukidanja škola pa makar imale i jednog učenika. Iz tog razloga smo i krenuli s obnovom područnih škola, ovo je već sedma, i na tome nećemo stati. Ukidanjem škola nestaju i sela. Bez mladih obitelji, nema ni sela. Požeško-slavonska županija ima projekte za obnovu svih područnih škola vrijednosti 26 milijuna kuna i do sada je najuspješnija županija u povlačenju sredstava za školstvo" rekao je tom prigodom župan Tomašević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI