Županija donirala 200 tisuća kuna OŽB Požega za kupnju uređaja na odjelu pedijatrije

Županija donirala 200 tisuća kn OŽB Požega
(FOTO: M.B.)

15.05.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 10138

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici i načelnici s područja Požeško – slavonske županije uručili su prikupljena novčana sredstva Općoj županijskoj bolnici za kupnju medicinske opreme za pedijatrijsku dijagnostiku astme i drugih plućnih bolesti kod djece.



Sredstva u vrijednosti 200 tisuća kuna primili su ravnatelj OŽB Požega Željko Glavić i prim. mr. sc. Vlado Drkulec, voditelj službe pedijatrijskog odijela.


"U razgovoru sa županijom došli smo do toga da bi jedan uređaj za dijagnostiku bolesti dišnog sustava kod djece. Zahvaljući županiji, taj uređaj će biti kupljen i sredstva su već na računu bolnice", rekao je ravnatelj OŽB Požega, prof. dr. sc. Željko Glavić.




"Ispred djelatnika pedijatrijskog odjela, zahvaljujem na ovoj donaciji. Kod nas godišnje prođe oko 17 000 djece u dobi od 0 do 18. godine. Od tog broja, veliki dio čine bolesti dišnih puteva. Ova donacija se baš poklopila jer je svibanj općenito u svijetu mjesec astme i dišnih bolesti. Pojavnost astme kod nas je oko 7%, a pojavnost alergijski bolesti oko 22% u našoj županiji.Ovom donacijom kupit ćemo uređaj koji u sebi kombinira dijagnostiku svih plućnih bolesti pod imenom "Kombo", on je trasportibilan i u Hrvatskoj postoje još tri takva", dodao je prim. mr. sc. Vlado Drkulec.



Župan Tomašević rekao je kako su na temelju prijedloga svih gradonačelnika i načelnika došli na ideju da učine nešto za našu bolnicu. "Svjesni smo da je svaki odjel bitan i važan, no ipak smo nekako najsenzibilniji prema odjelu pedijatrije. Ponosni smo što smo mogli odvojiti dio sredstava", završio je župan Tomašević.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI