Sedmaši i osmaši Cesarićeve škole na jedinstven način obilježilI dan EU

OŠ Dobriša Cesarić, Požega
(FOTO: M.B.)

09.05.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 7423

Učenici sedmih i osmih razreda OŠ Dobriša Cesarić iz Požege obilježili su danas u prostorijama škole Dan Europske unije. 30 učenika sedmih i osmih razreda debatirali su na temu "Rasprava o političkim, diplomatskim i ekonomskim sankcijama Rusiji zbog krize u Ukrajini i pripajanja Krima Rusiji".



Učenica osmog razreda Nina Klarić je predsjedavajuća na projektu u Europskom vijeću. "Svih 30 učenika predstavljaju pojedinu državu EU, ja sam jedna od predsjedavajućih i nadam se da će debata biti uspješna", rekla je Nina.





"Već četiri godine povodom Dana Europe osmišljavamo neki novi projekt, svake godine bude druga tema. Surađujemo s Upravnim odjelom za integracije grada Požege tako da smo s njima organizirali i ovaj projekt. Iako su to djeca od 13/14 godina, oni ovu temu jako dobro razumiju i super su se snašli. Cilj je da učenci nauče više o zemljama EU te o njihovim političkim stanjima, gospodarstvu, ekonomiji i ostalom te kako Hrvatska djeluje u sklopu EU", rekao je profesor geografije Ivan Marinović.












Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI