Okupili se suborci iz ¨Bljeska¨

Branitelji na Omanovcu
(FOTO: Pakrački list)

07.05.2017. | Pakrački list
Pregleda: 3922

Drago mi je da se družite na ovakav način. Neka se vidi naše prijateljstvo i sloga, poručio je rano poslijepodne na Omanovcu Dinko Tandara, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja, i sam sudionik vojno-redarstvene akcije "Bljesak" otvarajući manifestaciju "Susret prijatelja – Bljesak 2017.", središnje događanje 22-godišnjeg obilježavanja  "Bljeska"  koju organizira  Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika i Grad Pakrac.

Sudionike, brojne braniteljske udruge iz desetak gradova sjeverozapadne Hrvatske, ali i Primorsko-goranske županije i Rijeke, u opuštenoj atmosferi  pozdravila je i gradonačelnica Anamarija Blažević istakavši da joj je čast i ponos u našem gradu ugostiti branitelje koji tako na malo drugačiji način  obilježavaju "Bljesak". Ona je istaknula da joj je posebno drago što u tako neformalnom druženju branitelja sudjeluju i mlađe generacije  koje na taj način mogu iz prve ruke čuti istinu o događanjima prije 22 ili 25 godina, uobičajeno spomenuvši 22 osobe iz logora Bučje za čiju sudbinu još uvijek ne znamo i potrebu veće zastupljenosti Domovinskog rata, posebno događanja u Pakracu, u školskim udžbenicima.

Među braniteljima je posebno dobro pozdravljen Nikola Ivkanec, zapovjednik pakračke policijske postaje u vrijeme provođenja akcije "Bljesak" 1.-4. svibnja 1995. godine čiji uspjeh, istaknuo je Ivkanec, zahvaljujemo hrabrosti, jedinstvu i domoljublju branitelja koju su tim vrlinama pobijedili surovog neprijatelja. Ivkanec je pozvao branitelje da se uvijek u tim prigodama sjete onih koji nisu među živima te podsjetio na prošlog tjedna umrlog svog zamjenika Ivu Panića.  "Ponosan sam i sretan što nas služi zdravlje da se možemo ovako okupiti i reći mladima istinu  o Domovinskom ratu. Nadam se da će te vrednote njegovati sve buduće Vlade RH", rekao je Ivakanec.


Više pročitajte na www.pakrackilist.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI