U Velikoj održano je Županijsko natjecanje ¨Sigurno u prometu 2017.¨

Sigurnost u prometu 2017.
(FOTO: policija.hr)

04.05.2017. | M.M./policija.hr
Pregleda: 4812

U četvrtak, 3. svibnja 2017. godine u Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić" u Velikoj održano je Županijsko natjecanje "Sigurno u prometu 2017."

Natjecanje "Sigurno u prometu" provodi se za učenike osnovnih škola s ciljem da učenici dobiju temeljna znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te da što bolje svladaju vještinu vožnje biciklom.

Natjecanje se sastoji od teorijskog dijela odnosno provjere znanja o prometnim propisima i sigurnosnim pravilima te praktičnog dijela koje se odnosi na upravljanje biciklom prema točno utvrđenom sadržaju. Natjecanje učenika u dobi od 10 do 12 godina određeno je Pravilnikom o provedbi natjecanja "Sigurno u prometu" koji je donio Upravni odbor Hrvatskog autokluba i koji je usklađen s europskim pravilima natjecanja FIA klubova. 


Na Županijskom natjecanju Požeško slavonske županije sudjelovalo je pet škola: OŠ "Dragutina Lermana" iz Brestovca, OŠ "Dobriša Cesarić" iz Požege,  OŠ "Stjepana Radića" iz Čaglina, OŠ "Antuna Kanižlića" iz Požege te škola domaćin OŠ "Ivan Goran Kovačić"  iz Velike.





Ekipu svake škole činile su po dvije djevojčice i dječaka, a najboljima su se pokazale djevojčice: 

1. mjesto  - Petra Nikić, OŠ "Ivan Goran Kovačić", Velika

2. mjesto  -  Veronika Samaržija, OŠ "Ivan Goran Kovačić", Velika

3. mjesto  - Petra Vukelić, OŠ "Dobriša Cesarić", Požega

Dječaci:

1. mjesto  -  Mihael Martinaš, OŠ "Ivan Goran Kovačić", Velika

2. mjesto  - Zvonko Kušenić, OŠ Stjepana Radića, Čaglin

3. mjesto  - Nikola Dorić,   OŠ "Ivan Goran Kovačić", Velika.

Ekipu Požeško-slavonske županije na državnom natjecanju, koje će se održati krajem svibnja u Zadru, činit će:  Veronika Samaržija, Petra Nikić, Zvonko Kušenić i Mihael Martinaš s mentorima Josipom Ševkušićem (Velika) i Markom Zelenićem (Čaglin).

Osim policijskih službenika  Policijske postaje Požega u provedbi natjecanja sudjelovali su i predstavnici HAK-a i Autokluba Požega..


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI