Rezime protekle četiri godine Kazimira Baloga kao Nezavisni vijećnik Gradskog vijeća grada Požege

Kazimir Balog
(FOTO: Lidija Galić)

04.05.2017. | M.M.
Pregleda: 5365

Kazimir Balog Nezavisni vijećnik Gradskog vijeća grada Požege danas je u restoranu "Obrtnički dom" održao tiskovnu konferenciju s kojom želi upoznati građane o svom radu u protekle četiri godina kao gradski vijećnik.

"Poštovane građanke i građani Požege,
Na završetku svakog posla valja podvući crtu i zbrojiti sve ono što je ostalo iza, tako ću i ja ovim putem građanima Požege ukratko predočiti kako sam djelovao protekle četiri godine kao Nezavisni vijećnik Gradskog vijeća grada Požege.

Kada je Nezavisna lista Nine Smolčića ušli u izbornu kampanju 2013.g. tvrdili smo da Požega zaslužuje promjene jer vladavina tadašnjeg gradonačelnika ne može biti obrazac za Požegu. Naše glasače nismo iznevjerili. Jesmo surađivali sa HDZ-om u prijedlozima i projektima gdje smo dobili potporu, ali isto tako bili protiv onog što smo smatrali da ne valja; primjerice objekt Baške zbog direktnog pogodovanja sadašnjem korisniku tog prostora. bili smo i protiv prodaje dijela gradske imovine. Kolega Smolčić i ja unijeli smo u Gradsku vijećnicu dijalog, svatko je mogao izreći svoje mišljenje, bez obzira na stranačku obojenost. Ponekad smo i nas dvojica bili suprotnih stajališta, primjerice kod zatvaranja Trga sv. Terezije za promet ili izgradnje Studentskog doma. Osobno sam bio za zatvaranje tog prostora za tranzit jer je Grad dobio jedan uljuđeni prostor. Treba pitati gradske turističke vodiče što najviše dojmi sadašnje posjetitelje prilikom obilaska Požege – svi će vam reći da je to upravo prostor Trga sv. Terezije. Nisam protiv izgradnje Studentskog doma, dapače ali ne na sada predviđenom prostoru. Govorili smo kako je potrebna obnova postojećeg bazena ali ne zatvoreni bazen jer njegovo održavanje gradski proračun ne bio mogao podnijeti. S druge sam pak strane upozoravao, a tvrdim to i dalje da radovi na bazenu i Trgu sv. Terezije nisu dobro izvedeni i netko bi zbog toga morao snositi odgovornost.


Nastojao sam kao vijećnik učiniti život naših građana snošljivijim, tako da sam upozoravao na ekonomsku neisplativost ugradnje razdjelnika u stanove Babinog vira, na kraju se pokazalo kako sam bio u pravu unatoč tome što su pojedini novinari zdušno omalovažavali moje apele građanima.


Zalagao sam se za veću pomoć sportskim klubovima, da se iznađu sredstva kojima bi se financirao odlazak klubova na natjecanja, a ne kao što je bila dotadašnja praksa da roditelji sami vozaju djecu po Hrvatskoj. Tvrdio sam kako je dovoljna nova preraspodjela sredstava u gradskom proračunu iz kojeg su sredstva curila na sve strane. Danas sportski klubovi kažu kako im nikada nije bilo bolje i laže onaj koji kaže da su srezana sredstva sportu u Gradu jer uz prijevoz, klubovi danas imaju plaćene i suce i kotizacije za natjecanja. Mislim da je to ujedno i moj najveći uspjeh tijekom bavljenja politikom u protekle četiri godine.

Kao nezavisna lista zalagali smo se za promjenu koncepcije požeškog festivala, koji je sada doživio potpunu organizacijsku promjenu. Želja nam je bila da Gradsko kazalište ponovo zauzme svoje mjesto u kulturnom životu Požege. Podsjećam bivšu gradsku vlast kako je upravo ravnatelj kojeg su oni postavili ispeglao Diners karticu za više desetaka tisuća kuna koje niti danas nisu vraćene te je zbog svojih marifetluka i završio iza rešetaka. Da ne govorim kako su se rajtali novci kroz gradsko kazalište jer je za pet kazališnih predstava koje su odigrane za Dan grada Požege od 2008-2012. spiskano gotovo milijun i pol. Od nekadašnje 44 predstave u sezoni, prošlu smo završili sa 96, a ove ćemo sezone premašiti brojku od stotinu predstava u jednoj sezoni.

I na kraju, mislim da sam učinio više dobrog nego goreg u javnom interesu, građani će to vjerujem objektivno procijeniti. Nismo se previše hvalili svojim radom u Gradskom vijeću nego smo pokušali raditi koliko su to okolnosti omogućavale uz dakako podršku gradske vlasti. I za kraj, kolega Smolčić i ja otvorili smo i put Nezavisnim listama kojih će kako čujem biti ovog puta podosta. Sretno im bilo." - rekao je Kazimir Balog


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI