Na VUP-u održana 4. tribina na temu ¨Kroz Logore do slobode¨

4. tribina na temu „Kroz Logore do slobode“,
(FOTO: A.I.)

28.04.2017. | A.I.
Pregleda: 3029

Organizirana je 4. tribina na temu "Kroz Logore do slobode", održana 28. travnja 2017. (petak) na Velučilištu u Požegi s početkom u 11:00h. Tribine su organizirali Udruga veterana i pripadnika 3. GBR Kune i Moto klub veterani Croatia u suradnji sa PU Osječko baranjske, sektora krim policije, službe općeg kriminaliteta i odjela za ratni zločin.




Na samom početku dr.sc. Dinko Zima, dekan veleučilišta poželio je dobrodošlicu svim braniteljima, djelatnicima Mup-a, prof.dr.sc. Lončaru i svim ostalim sudionicima i prisutnim studentima i zahvalio se na dolasku. Uz njega je dobrodošlicu poželio i župan Alojz Tomašević. Kako to i priliči prije priča branitelja i ostalih sudionika poslušala se Himna Lijepe naše, te je održana minuta šutnje za sve poginule. Studentima je pušten i kratak film o Vukovaru, a kod većine je izazvalo suze vidjevši te užasne prizore.









Izaslanik ministra branitelja Jozo Katić je ukratko poručio: " Najvažnije je da se promiče istina o domovinskom ratu, da mladi znaju istinu. Zato i služi ova tribina i ovim putem se zahvaljujem na tome organizatorima".

Branitelji Domovinskog rata Predrag Mišić-Peđa, Jurić Zvonko i Željko Makarun ispričali su ukratko svoje priče. Priče o ranjavanju i zatočeništvu, o logorima u koje su bili odvedeni.

Cilj tribine je educirati nastavnike i studente fakulteta o bitnim događanjima u Domovinskom ratu od ljudi koji su sudjelovali direktno u istome te širiti istinu o Domovinskom ratu kako se ona nikada ne bi zaboravila.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI