Obrtnička škola Požega povodom projekta CROSKILLS održala Road Show predavanje za obrtnike graditeljstva

CROSKILLS - Road show predavanje na Obrtničkoj školi
(FOTO: M.M.)

28.04.2017. | M.M.
Pregleda: 3701

U sklopu 25. obljetnice Obrtničke škole Požega koja je ujedno i partner u projektu CROSKILLS-a organizirala je ROAD SHOW kako i prezentirali i približili obrtnike i sve polagače tog projekta u graditeljskim zanimanjima.

Na predavanju su sudjelovali župan Alojz Tomašević, dožupan za društvene djelatnosti Ferdinand Troha, predstavnik Hrvatske gospodarske komore Luka Balenović, predsjednik Obrtničke komore Anto Bilobrk, predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Mirjana Duvnjak, predsjednik društva građevinskih inženjera i tehničara grada Požege Zoran Fumić i predstavnici sa zagrebačkog građevinskog fakulteta i vlasnik tvrtke Vindor Stjepan Franjić





"Danas u sklopu Dana škole Organizirali smo ROAD SHOW u suorganizaciji CROSKILLS-a iz Zagreba koja je krovna organizacija i pokušava osvijestiti obrtnike i ostalu sudjelujuću populaciju u graditeljskim zanimanjima.


Danas od svih in zanimanja pokušavamo popularizirati zanimanja zidar pošto je to jedno od šest deficitarnih zanimanja u graditeljstvu. Osim zidara obavezali smo se u projektu CROSKILLS usavršavati i zanimanja tesara, montera suhe gradnje, soboslikara i ličilaca te fasadera.

Škola je partner i obavezali smo se da ćemo provoditi edukaciju energetske učinkovitosti za pojedina graditeljska zanimanja te obrtnici, polaznici našeg tečaja odslušali su teorijski dio koji je obavio kolega Tadijal, a sada u praktičnom dijelu s majstorima Adžaga i Džalto danas će prezentirati kako se to zida suvremenim Vinerbergovim proizvodima."- rekao nam je Kovačević Ivan nastavnik graditeljske grupe predmeta u Obrtničkoj školi Požega




"Čestitam 25. obljetnicu naše Obrtničke škole s nadom i vjerom da je ovo tek prvih 25 godina nastavka onoga što je nekada ovdje i bilo, ali da će se otvoriti put i za naredne godine koje slijede.

Sve to možemo postići promjenom kurikuluma i odnosa prema obrtništvu. Danas se sve češće čuje da je teško naći posao s čim se slažem, ali čovjek isto tako mora znati što želi raditi. Potražnja za obrtnicima je sve veća ne samo na našem području već i na razini države, možda smo bacili u zaborav i povrijedili obrtnička zanimanja i to je ono što nije dobro jer biti obrtnik ( zidar, tesar, parketa, krovopokrivač) sve je to divno zanimanje s kojim se da raditi i plaću zaraditi jer ne mogu svi biti fakultetski obrazovani i raditi u društvenom sektoru.

Mladi i ljudi moraju početi promišljati dali žele ostati ovdje ili će ići izvan Domovine Hrvatske, siguran sam da u hrvatskoj ima posla i kruha za sve i sve veća je potražnja za kvalificiranom radom snagom pa je tako i u Požegi došlo do zatvaranja niza obrtničkih zanimanja stoga moramo se truditi kako bi to preokrenuli i promijenili." - rekao je župan Alojz Tomašević







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI