Akcija čišćenja kamenog stepeništa na bivšem atletskom stadionu u Požegi

Atletski stadion
(FOTO: Google)

28.04.2017. | PO7ART POŽART
Pregleda: 5522

Pozivamo vas da i dalje podržite inicijativu i akciju čišćenja kamenog stepeništa na bivšem atletskom stadionu u Požegi!

Inicijativu i akciju su pokrenuli 3. d razred Opće gimnazije s prof. Ćuže-Abramović i Udruga za promicanje kulture POŽART.  Dobili smo podršku ravnatelja Gimnazije koja je vlasnik zemljišta, pročelnice Jasminke Vodinelić i Grada Požege.

Kod gradnje nove gimnazije stadion je razrušen, a stepenice zatrpane zemljom. Poslije je zarastao u korov i šiblje.


Gimnazijalci 3. d pokrenuli su inicijativu, jer žele napraviti Pozdrav maturantima na mjestu stadiona. Oni nisu ni znali za nekadašnji stletski stadion, jer su se rodili iste godine kad je sruišen. Atletski stadion je bio okupljalište mnogih generacija mladih, atletske staze na kojoj su trenirali mnogi vrhunski sportaši, ali i učenici dviju osnovnih škola i gimnazijalci. 


Tako su se poklopile dvije inicijative: sadašnjih i bivših gimnazijalaca. Radovi su počeli 10. travnja, a 12. travnja smo se svi skupili: sadašnji i bivši gimnazijalci, sportaši, Požežani koji vole svoj grad i žele opet vidjeti zelenu oazu u centru grada. Otkrili smo dio stepeništa, bageri su odvezli zemlju, a  akcija se nastavlja u subotu. Ponesite grablje, lopate, štihače, motike, bočicu vode i nastavimo akciju.

Ovo je građanska inicijativa. Ne možemo vratiti atletski stadion, ali možemo povratiti malu zelenu oazu u srcu grada za kulturna događanja i druženja na stepeništu. Ne moramo uvijek čekati da netko drugi napravi nešto za nas i za naš grad. Zato, dođite u subotu.

PO7ART POŽART


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI